Kolbászhússal töltött szűzpecsenye

Hozzávalók:

  • 1 db sertés szűzpecsenye
  • 2 marék sertés darált hús
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma nagyobb
  • 2 ek libazsír
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • ízlés szerint őrölt köménymag
  • ízlés szerint őrölt fűszerpaprika édesnemes

A sült mellé:

  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A darált húsból a fűszerekkel, a hagymával és a fokhagymával kikeverek egy intenzíven fűszerezett ízletes kolbászhúst. A hártyától letisztított szűzpecsenyét felszúrom (sajnos nekem most nem sikerült, mellé szúrtam , pedig annyira jól akartam csinálni ), betöltöm a kolbászhúsival, a külsőjét sózom, borsozom. Egy hőálló tál alját kikenem zsírral, belefektetem a töltött húst, köré szórom a vöröshagymát és a fokhagymát, mellé borítom a vizet, lefedem.

180 °C-os sütőben óvatosan átforgatva 40 percig fedő alatt, 20-25 percig (közben szintén egyszer oda-vissza átfordítva tető nélkül sütöm. Végül alsó-felső sütéssel lesütöm szaftjára.

Amíg hűl a pecsenye még egyszer- kétszer átforgatom a pecsenyeszaftban. (Farkas Krisztina receptje)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!