Hozzávalók:
- 1 db sertés szűzpecsenye
- 2 marék sertés darált hús
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma nagyobb
- 2 ek libazsír
- 1 dl víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt feketebors
- ízlés szerint őrölt köménymag
- ízlés szerint őrölt fűszerpaprika édesnemes
A sült mellé:
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A darált húsból a fűszerekkel, a hagymával és a fokhagymával kikeverek egy intenzíven fűszerezett ízletes kolbászhúst. A hártyától letisztított szűzpecsenyét felszúrom (sajnos nekem most nem sikerült, mellé szúrtam , pedig annyira jól akartam csinálni ), betöltöm a kolbászhúsival, a külsőjét sózom, borsozom. Egy hőálló tál alját kikenem zsírral, belefektetem a töltött húst, köré szórom a vöröshagymát és a fokhagymát, mellé borítom a vizet, lefedem.
180 °C-os sütőben óvatosan átforgatva 40 percig fedő alatt, 20-25 percig (közben szintén egyszer oda-vissza átfordítva tető nélkül sütöm. Végül alsó-felső sütéssel lesütöm szaftjára.
Amíg hűl a pecsenye még egyszer- kétszer átforgatom a pecsenyeszaftban. (Farkas Krisztina receptje)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!