Savanyú káposztával és kolbásszal töltött dagadó

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • 2 db tojás
  • bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 db sertésdagadó
  • 2 db kolbász

Elkészítés

A savanyú káposztát átmossuk, jól kinyomkodjuk a levét és a szálasra vágott hagymával, kevés zsiradékon puhára pároljuk.

Jól lecsepegtetjük, beleütjük a tojást, és állandó keverés mellett hirtelen megsütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát.

Míg a káposzta hűl, elkészítjük a (mangalica) dagadót. Éles késsel felszúrjuk. Beletöltjük a kihűlt káposztát, beleszúrjuk az előzőleg lebőrözött kolbászt (ne legyen túl száraz!), és hústűvel mindkét végét lezárjuk.

Lefedve, forró sütőbe téve megsütjük (kb. 1-1,5 óra), majd a végén kissé megpirítjuk. Ha kihűlt, felszeleteljük, zelleres törtkrumpli, zeller-burgonya gratin vagy zelleres krumplisaláta illik hozzá. (Recept és fotó: Mindmegette.hu)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!