Hozzávalók
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- zsiradék
- 2 db tojás
- só
- bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 db sertésdagadó
- 2 db kolbász
Elkészítés
A savanyú káposztát átmossuk, jól kinyomkodjuk a levét és a szálasra vágott hagymával, kevés zsiradékon puhára pároljuk.
Jól lecsepegtetjük, beleütjük a tojást, és állandó keverés mellett hirtelen megsütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát.
Míg a káposzta hűl, elkészítjük a (mangalica) dagadót. Éles késsel felszúrjuk. Beletöltjük a kihűlt káposztát, beleszúrjuk az előzőleg lebőrözött kolbászt (ne legyen túl száraz!), és hústűvel mindkét végét lezárjuk.
Lefedve, forró sütőbe téve megsütjük (kb. 1-1,5 óra), majd a végén kissé megpirítjuk. Ha kihűlt, felszeleteljük, zelleres törtkrumpli, zeller-burgonya gratin vagy zelleres krumplisaláta illik hozzá. (Recept és fotó: Mindmegette.hu)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!