Hozzávalók 4 főre
A húshoz
- 1 kg oldalas darabokban
A mázhoz
- 2 db piros chilipaprika (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- 3 ek méz
- 1 ek fehérborecet
- 5 ek olaj
- só, bors
A zellerhez
- 2 fej zeller (nagyobb)
- 1 csokor friss zsálya
- só, bors
- 1 db citrom
- 2 ek olaj
Elkészítés
A sült oldalas mázának hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk, majd összeforgatjuk vele a húst. Ha van időnk, akár egy éjszakát is hagyhatjuk állni, de egyből is süthetjük.
A zellert megtisztítjuk, 6-7 cm-es darabokra/cikkekre vágjuk, összekeverjük az apróra vágott zsályával, sóval, borssal, egy egész citrom reszelt héjával és a felének a levével, illetve az olajjal, majd egy sütőtepsibe tesszük, és rápakoljuk a húst. Nem fogja felvenni az összes mázat, ami megmarad, rákenjük, amikor lekerül róla a fólia. Lefedjük, 180 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, majd kivesszük, lekenjük a maradék mázzal, és visszarakjuk még egy fél órára.
Jó, ha ez az 1 kg hús kisebb darabokban van, mert úgy hamarabb elkészül. Ha nagyobb darabokban van, legalább fél órával tovább kell sütni lefedve.
Tálaláskor szedjünk a tányérra zöldséget és húst is, majd locsoljuk meg egy kis szafttal. (Fotó és recept: Street Kitchen)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!