Kókuszos kölesfelfújt (glutén-, laktóz- és cukormentes)

Hozzávalók

  • 25 dkg köles
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 liter tej 
  • 6db tojás
  • 5 ek erytrit
  • vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom
  • mazsola
  • lekvár

Elkészítés

A kölest felöntjük tejjel és mérsékelt lángon, fedő alatt megfőzzük. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, amit a köleshez keverünk, majd a masszához adjuk a kókuszreszeléket, a vaníliakivonatot, a megmosott és szárazra törölt citrom reszelt héját és a mazsolát.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük, majd a tésztát kivajazott tepsibe öntjük.

Előmelegített, 150°C-os sütőben kb. 1 órán át sütjük.

Végül gyümölcslekvárral vagy vaníliasodóval tálaljuk! (Recept Jurásné Lukovics Mónika)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!