Hozzávalók 4 főre
- 1 db cukkini
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 fej brokkoli
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek szezámolaj
- 1 tk cukor
- ½ grillcsirke
- bors
- 90 ml szójaszósz
- 1 tk csilipehely
A tálaláshoz
- 120 g rizstészta
- 1 marék mogyoró
- 2 szál újhagyma
Elkészítés:
A stir fry elkészítéséhez a cukkinit és a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit pedig kisebb rózsákra szedjük, a vörös- és a fokhagymát pedig felaprítjuk. Felforrósítunk egy wok serpenyőt, beleöntjük a szezámolajat, beleszórjuk a cukrot, beledobjuk a kétféle hagymát, átforgatjuk az olajban, majd mehet rá az összes zöldség. Jó magas lángon, pár perc alatt lepirítjuk őket, majd félrerakjuk.
Miközben pirul a zöldség, egy tálba rakjuk a rizstésztát, és leöntjük forró vízzel. Lefedjük, és hagyjuk, hogy elkészüljön.
A grillcsirkét villával szétszedjük. Kevés olajat locsolunk a wokba, és a csirkét is lepirítjuk benne. Mehet rá egy kevés bors, a szójaszósz, a csilipehely, majd a pirított zöldségek is. A tésztát leszűrjük, a zöldséges csirkéhez keverjük, majd jól átforgatjuk, hogy a szójaszósz mindenhol bevonja a tésztát is. Ha szükséges, még utánasózunk, de vigyázzunk, mert lehet, hogy a szójaszósz önmagában is elegendő sósságot ad!
Tányérokba szedjük a tésztát, és karikákra vágott újhagymával, valamint durvára vágott mogyoróval tálaljuk. (Fotó és recept: Street Kitchen)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!