Zöldséges-csirkés stir fry

Hozzávalók 4 főre

  • 1 db cukkini
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej brokkoli
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szezámolaj
  • 1 tk cukor
  • ½ grillcsirke
  • bors
  • 90 ml szójaszósz
  • 1 tk csilipehely

A tálaláshoz

  • 120 g rizstészta
  • 1 marék mogyoró
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés:

A stir fry elkészítéséhez a cukkinit és a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit pedig kisebb rózsákra szedjük, a vörös- és a fokhagymát pedig felaprítjuk. Felforrósítunk egy wok serpenyőt, beleöntjük a szezámolajat, beleszórjuk a cukrot, beledobjuk a kétféle hagymát, átforgatjuk az olajban, majd mehet rá az összes zöldség. Jó magas lángon, pár perc alatt lepirítjuk őket, majd félrerakjuk. 

Miközben pirul a zöldség, egy tálba rakjuk a rizstésztát, és leöntjük forró vízzel. Lefedjük, és hagyjuk, hogy elkészüljön.

A grillcsirkét villával szétszedjük. Kevés olajat locsolunk a wokba, és a csirkét is lepirítjuk benne. Mehet rá egy kevés bors, a szójaszósz, a csilipehely, majd a pirított zöldségek is. A tésztát leszűrjük, a zöldséges csirkéhez keverjük, majd jól átforgatjuk, hogy a szójaszósz mindenhol bevonja a tésztát is. Ha szükséges, még utánasózunk, de vigyázzunk, mert lehet, hogy a szójaszósz önmagában is elegendő sósságot ad!

Tányérokba szedjük a tésztát, és karikákra vágott újhagymával, valamint durvára vágott mogyoróval tálaljuk. (Fotó és recept: Street Kitchen)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!