Tepsis disznótoros rakottas

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg sütni való kolbász
  • 25 dkg májas hurka
  • 25 dkg véres hurka
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy pohár (30-40 dkg) tejföl
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • zsiradék

Elkészítés

Meghámozzuk a krumplit, fél centi vastag karikára vágjuk. Hideg vízben kis sóval felrakjuk főni. Amint felforrt a víz, már le is szűrjük. Egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni.

Egy kis maradék paprikás lisztben megforgatjuk (ha nincs maradék, keverünk egy adagot). Kizsírozunk egy tűzálló tálat. Beleszórjuk a krumpli felét. Felkarikázzuk a kétféle hurkát és a kolbászt, és a felét egyenletesen rászórjuk a krumplira. Betakarjuk még egy réteg burgonyával, aztán ismét hurka-kolbász jön, végül a tetejét lezárjuk a maradék krumplival.

A tejfölt kikavarjuk egy kis sóval, némi olvasztott zsiradékkal (nagyon jól illik hozzá a szalonnazsír). Rákanalazzuk a rakottas tetejére. Villával kicsit átmozgatjuk a rétegeket, hogy az ízesített tejföl mindenhová eljusson. 170 fokosra melegítjük a sütőt, betoljuk, és körülbelül fél óra alatt jól összesütjük. (Fotó és recept: Vidék Íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!