Spenótos-gombás kosárkák

Hozzávalók 12 darabhoz

  • kb. 10 db csiperkegomba
  • 100 g szeletelt csirkemellsonka
  • 1 mk fokhagymapor
  • 2 db tojás
  • 50 g bébispenót
  • só, bors
  • 100 ml tejszín
  • 1 csomag pizzatészta

Elkészítés

A gombás kosárkákhoz először a csiperkegombát vesszük kezelésbe. Kisebb darabokra vágjuk és egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk az olajat, a csíkokra vágott sonkát, a fokhagymaport, és további 3-4 percig pirítjuk. Ezután mehet hozzá melegítés nélkül a tojás, bébispenót, a só, a bors, a tejszín. Jól átkeverjük az alapot, és félrerakjuk. 

A pizzatésztát kihajtogatjuk, és 12 részre vágjuk. A négyszögeket egy enyhén kiolajozott muffinforma mélyedéseibe rakjuk, a közepükre kanalazzuk a spenótos-tejszínes tölteléket, és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 28 percre, amíg megsül a töltelék és a tészta is. (Fotó és recept: Street Kitchen)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!