Mustáros-gombás tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke- vagy pulykamell tokányra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 10 dkg húsos szalonna felkockázva
  • 25 dkg fehér csiperkegomba felszeletelve
  • 10 dkg cukormentes csemege uborka felkarikázva
  • 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 2–4 evőkanál mustár
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

A szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük, félretesszük. 

A serpenyőben megpirítjuk a hagymát, rátesszük a gombát, jól lepirítjuk, ezt is kiszedjük, félretesszük. 

A visszamaradt zsiradékon pár percig karamellizáljuk a paradicsompürét, majd belekeverjük a húst és készre sütjük. Beleforgatjuk a szalonnát, a gombát, ízesítjük a mustárral, sóval, borssal. 

Végül az uborkát is elkeverjük benne, majd pár perc főzés után tálaljuk. (Debreceni Judit receptje) 

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!