Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 8 szelet bacon
- 25 dkg csiperke
- 2 vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem zöldje
- 2 evőkanál liszt
- 1,5-2 dl tej
- zsiradék
- só
- bors
Elkészítés
Finoman kiveregetjük a húsokat, bedörzsöljük sóval, borssal, majd kevés zsiradékon mindkét oldalukat pirosra sütjük pár perc alatt, nem baj, ha nem sülnek át teljesen, úgyis mennek még a sütőbe is.
Egy nagy tepsit kikenünk vékonyan zsiradékkal, belefektetjük az elősütött húsokat. Besamelt főzünk, egy kis lábasban felmelegítjük a vajat az olajjal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük forró tejjel, annyival, hogy jó sűrű legyen a mártás, és összeforraljuk. Pici sóval ízesítjük. Minden szelet húst vastagon megkenünk vele.
Felvágjuk a hagymát, kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a megtisztított, apróra felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük az összevágott petrezselyem zöldjét. Nagy lángon sütjük. Ha a gomba leve már nagyrészt elfőtt, akkor rákanalazzuk a besameles húsokra. 200 fokos sütőbe toljuk, és 10-15 percig sütjük. (Fotó és recept: Vidék Íze)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!