Csirkés karalábéleves tarhonyával

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy nagy vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 közepes közepes sárgarépa
  • 4 zsenge zsenge karalábé
  • 4 csirke felsőcomb
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg tarhonya
  • zsiradék

Elkészítés

Finomra vágjuk a meghámozott vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkecombfilét, együtt pároljuk a hagymával.

Amikor már félig megpuhult a hús, mehet hozzá a szintén kockára vágott mellfilé is. Ha az összes húsdarab szépen kifehéredett, hozzárakjuk a meghámozott, kockára vágott karalábét, sárgarépát, a felaprított petrezselyem zöldjét. Ha a karalábénak szép frissek és zsengék a levelei, akkor párat ebből is belevágunk a levesbe.

Együtt dinszteljük, majd felöntjük egy-másfél liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, és készre főzzük. Tálalás előtt sós vízben kifőzzük a tarhonyát, hozzákeverjük a kész leveshez. (Fotó és szöveg: Vidék Íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!