Baconos fasírt zöldségraguval

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg darált marhahús
  • kb. 20 szelet bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 2 közepes főtt krumpli
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • bors
  • olaj

A raguhoz:

  • 2 piros paprika
  • 2 fehér hagyma
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 csokor kapor
  • néhány gomba
  • 1 csokor kapor
  • bors

Elkészítés:

Összekeverjük a darált húst az áttört burgonyával, a tojással, a finomra vágott petrezselyem zöldjével és vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, és sózzuk-borsozzuk. Kis rudakat formázunk belőle. Mindegyiket betekerjük egy-egy szelet húsos szalonnába. Kevés forró olajon megsütjük a rolókat. Félretesszük, melegen tartjuk.

A serpenyőbe dobjuk a feldarabolt zöldségeket, kevergetve, fedő nélkül megpirítjuk. Végül hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, sózzuk és borsozzuk. A baconos húsrudacskákkal tálaljuk. (Fotó és recept: Vidék Íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!