Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg darált marhahús
- kb. 20 szelet bacon
- 1 vöröshagyma
- 2 közepes főtt krumpli
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- só
- bors
- olaj
A raguhoz:
- 2 piros paprika
- 2 fehér hagyma
- 1 kisebb cukkini
- 1 csokor kapor
- néhány gomba
- 1 csokor kapor
- só
- bors
Elkészítés:
Összekeverjük a darált húst az áttört burgonyával, a tojással, a finomra vágott petrezselyem zöldjével és vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, és sózzuk-borsozzuk. Kis rudakat formázunk belőle. Mindegyiket betekerjük egy-egy szelet húsos szalonnába. Kevés forró olajon megsütjük a rolókat. Félretesszük, melegen tartjuk.
A serpenyőbe dobjuk a feldarabolt zöldségeket, kevergetve, fedő nélkül megpirítjuk. Végül hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, sózzuk és borsozzuk. A baconos húsrudacskákkal tálaljuk. (Fotó és recept: Vidék Íze)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!