Baconba tekert csirkemáj rozmaringnyárson sütve, serpenyős burgonyával és zöldségsalátával

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 500 g csirkemáj
  • 200 g bacon
  • 600 g burgonya
  • 2 db erős rozmaring ág
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál kacsa- vagy libazsír
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

A színes zöldségsalátához:

  • 1 db saláta uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db kápia paprika
  • pár szem koktélparadicsom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk a hártyától, erektől, zsiradéktól. Megmossuk, papírtörlőre helyezzük száradni. Sózzuk, borsozzuk és baconba tekerjük.

Választunk 2 db erős rozmaringágat, ebből készítünk nyársat. Kettévágjuk. A levelek nagyobb részétől megszabadítjuk, csak a nyárs végén hagyunk párat. Feltűzdeljük rájuk a göngyölt májakat.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és fokhagymaszeletek társaságában mindkét oldalát megpirítjuk a nyársnak (ez jelen esetben kisebb májaknál 7-8 perc oldalanként, a fokhagymaszeleteket időközben szedjük ki, ha már szép színt kaptak).

Ha van időnk, akkor a keletkezett fűszeres zsír felhasználásával, ha kicsit sietünk, akkor a májjal egy időben egy másik serpenyőben először időnként átkeverve megpirítjuk a burgonyakarikákat, majd amikor már aranysárga színe van, akkor sózzuk (vigyázzunk, a fűszeres zsír már sós), borsozzuk, átkeverjük és fedő alatt készre pároljuk.

A saláta alapanyagait tetszőleges formára és méretre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, lehetőség szerint fél órára hűtőben pihentetjük. (Debreceni Judit receptje)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!