Hozzávalók 2 adaghoz
- 500 g csirkemáj
- 200 g bacon
- 600 g burgonya
- 2 db erős rozmaring ág
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál kacsa- vagy libazsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
A színes zöldségsalátához:
- 1 db saláta uborka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 1 db kápia paprika
- pár szem koktélparadicsom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk a hártyától, erektől, zsiradéktól. Megmossuk, papírtörlőre helyezzük száradni. Sózzuk, borsozzuk és baconba tekerjük.
Választunk 2 db erős rozmaringágat, ebből készítünk nyársat. Kettévágjuk. A levelek nagyobb részétől megszabadítjuk, csak a nyárs végén hagyunk párat. Feltűzdeljük rájuk a göngyölt májakat.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és fokhagymaszeletek társaságában mindkét oldalát megpirítjuk a nyársnak (ez jelen esetben kisebb májaknál 7-8 perc oldalanként, a fokhagymaszeleteket időközben szedjük ki, ha már szép színt kaptak).
Ha van időnk, akkor a keletkezett fűszeres zsír felhasználásával, ha kicsit sietünk, akkor a májjal egy időben egy másik serpenyőben először időnként átkeverve megpirítjuk a burgonyakarikákat, majd amikor már aranysárga színe van, akkor sózzuk (vigyázzunk, a fűszeres zsír már sós), borsozzuk, átkeverjük és fedő alatt készre pároljuk.
A saláta alapanyagait tetszőleges formára és méretre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, lehetőség szerint fél órára hűtőben pihentetjük. (Debreceni Judit receptje)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!