Hozzávalók 2 főre:
- 200 g basmati rizs
- 400 ml víz
- 350 g csirkemell
- só, bors
- 150 g paradicsom
- 125 g zsírszegény mozzarella
- 1 kis csokor bazsalikom
Elkészítés:
A rizst alacsony lángon feltesszük főni a 400 ml sós vízzel, és amikor már szinte teljesen beitta a levét, elzárjuk alatta a lángot, lefedjük, és hagyjuk állni 5-10 percet.
A csirkemellet kb. kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kisebb tepsiben úgy rétegezzük a szeletelt paradicsommal, mozzarellával és a bazsalikom felével, hogy enyhén fedjék egymást. 230 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 20 percre. Ha a mozzarella túl sok levet engedett, akkor félidőnél kanalazzuk le róla.
A maradék friss bazsalikommal tálaljuk, és a rizzsel fogyasztjuk. (Fotó és szöveg: Street Kitchen)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!