Hozzávalók 4 főre:
- 20 ml olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 250 g gomba
- 250 g gépsonka
- 300 ml passata
- só
- 160 g konzerv kukorica
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g makaróni tészta (de bármilyen más tészta is tökéletes)
- 200 g trappista
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A közepesnél kicsit erősebb hőfokon olajat hevítünk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és a cikkekre vágott gombát, és 2-3 percig pirítjuk. A gépsonkát lereszeljük, és azt is a raguhoz adjuk, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük a passatával. Sózzuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, belenyomjuk a fokhagymát, és további 2 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A tésztát bő, enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A ragut összekeverjük a tésztával, és a tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal, valamint frissen aprított petrezselyemmel. (Fotó és szöveg: Street Kitchen)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!