Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 2db nagyobb vöröshagyma
- 1/2 kg darált hús
- Kb 30 dkg vegyes zöldség (pl francia saláta keverék, vagy friss sárgarépa, zöldborsó, petrezselyem)
- piros paprika
- só
- bors
- majoranna(esetleg kakukkfű, oregano) ízlés szerint
A tésztához:
- kb. fél kg édesburgonya
- 2-3 púpozott ek. kukorica liszt
- 2 ek. kacsazsir
Elkészítés :
A hagymát apróra vágjuk, 1 ek. zsíron megdinszteljük, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután rátesszük a fűszereket. Beletesszük a zöldséget, annyi vízzel felöntjük amennyi ellepi. A húst a zöldséggel együtt puhára főzzük és utána zsírjára pirítjuk.
Közben az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük. Ezután leszűrjük, püré állagúra törjük. Bele keverjük a zsírt és a kukorica lisztet.( laza tészta állagot kapunk.)
A pürét megfelezzük. A felét beletesszük egy sütő formába, majd rátesszük a húsos-zöldséges keveréket, majd a püré másik felét a tetejére rétegezzük. Elő melegített Sütőbe toljuk kb. 30 percre. (amíg kicsit pirulni kezd a teteje). Ez sütő függő, nekem 180-190 fokon, légkeveréssel volt 30 perc. (Stefanikné Juhász Tünde receptje)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!