Pásztor pite

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 2db nagyobb vöröshagyma
  • 1/2 kg darált hús
  • Kb 30 dkg vegyes zöldség (pl francia saláta keverék, vagy friss sárgarépa, zöldborsó, petrezselyem)
  • piros paprika
  • só
  • bors
  • majoranna(esetleg kakukkfű, oregano) ízlés szerint

A tésztához:

  • kb. fél kg édesburgonya
  • 2-3 púpozott ek. kukorica liszt
  • 2 ek. kacsazsir

Elkészítés :

A hagymát apróra vágjuk, 1 ek. zsíron megdinszteljük, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután rátesszük a fűszereket. Beletesszük a zöldséget, annyi vízzel felöntjük amennyi ellepi. A húst a zöldséggel együtt puhára főzzük és utána zsírjára pirítjuk.

Közben az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük. Ezután leszűrjük, püré állagúra törjük. Bele keverjük a zsírt és a kukorica lisztet.( laza tészta állagot kapunk.)

A pürét megfelezzük. A felét beletesszük egy sütő formába, majd rátesszük a húsos-zöldséges keveréket, majd a püré másik felét a tetejére rétegezzük. Elő melegített Sütőbe toljuk kb. 30 percre. (amíg kicsit pirulni kezd a teteje). Ez sütő függő, nekem 180-190 fokon, légkeveréssel volt 30 perc. (Stefanikné Juhász Tünde receptje)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!