Csirkés-gombás bulgurral töltött kaliforniai paprika

Hozzávalók:

  • 3 db piros kaliforniai paprika
  • 3 db sárga kaliforniai paprika
  • 20 dkg bulgur
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek kacsazsír a kenéshez
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg gomba
  • szárított oregánó
  • 1 ág rozmaring
  • 15 dkg paradicsompüré

A tálaláshoz:

  • 15 dkg rukkola
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A megmosott paprikákat kettévágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a magházukat. A bulgurt kb. 10 perc alatt puhára főzzük 4 dl forrásban lévő, sós vízben. Lefedjük, és hagyjuk langyosra hűlni.

A megtisztított, felkockázott csirkemellet megpirítjuk a felforrósított kacsazsíron. Ráreszeljük a meghámozott fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombafejeket és együtt pirítjuk néhány percig.

Egy kevés sóval és szárított oregánóval ízesítjük, valamint a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel.

A keveréket összeforgatjuk a bulgurral, továbbá a paradicsompürével, és a paprikákba töltjük.

A tetejére csorgatunk egy kevés kacsazsírt, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük őket.

A rukkolával, valamint a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a töltött paprikákat. (Debreceni Judit receptje)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!