Hozzávalók:
- 3 db piros kaliforniai paprika
- 3 db sárga kaliforniai paprika
- 20 dkg bulgur
- só
- 25 dkg csirkemellfilé
- 2 ek kacsazsír a kenéshez
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg gomba
- szárított oregánó
- 1 ág rozmaring
- 15 dkg paradicsompüré
A tálaláshoz:
- 15 dkg rukkola
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A megmosott paprikákat kettévágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a magházukat. A bulgurt kb. 10 perc alatt puhára főzzük 4 dl forrásban lévő, sós vízben. Lefedjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
A megtisztított, felkockázott csirkemellet megpirítjuk a felforrósított kacsazsíron. Ráreszeljük a meghámozott fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombafejeket és együtt pirítjuk néhány percig.
Egy kevés sóval és szárított oregánóval ízesítjük, valamint a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel.
A keveréket összeforgatjuk a bulgurral, továbbá a paradicsompürével, és a paprikákba töltjük.
A tetejére csorgatunk egy kevés kacsazsírt, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük őket.
A rukkolával, valamint a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a töltött paprikákat. (Debreceni Judit receptje)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!