Hozzávalók:
- 1 bögre köles
- 1 fej vöröshagyma
- Szalonna
- 1/2 Kaliforniai paprika
- 1 kg darált hús
- 1 fej karfiol
- Só, bors, fokhagyma
- Kókusztejszín
- 2 db tojás
Elkészítés:
A kölest alapos mosás után beáztattam 1 órára meleg vízbe. Utána kétszeres mennyiségű vízben fűszerekkel megfőztem.
Serpenyőben a zsírjára olvasztott szalonnán hagymát és a paprikát megdinszteltem és hozzáadtam a darált húst, majd készre pároltam.
1 karfiolt rózsáira szedtem és enyhén sós vízben puhára pároltam.
Ezután egymásra rétegeztem ezeket egy kizsírozott tepsiben. Alulra a köles erre a darált húsos cucc és rá a párolt karfiol. Majd az egészet meglocsoltam sűrű kókusztejszínben elkevert tojásos, fűszeres masszával és megsütöttem fel óra alatt. (Receptek, finom ételek-fogyás tippek Maryanntól)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!