Rakott karfiol (tej és glutén mentesen)

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles
  • 1 fej vöröshagyma
  • Szalonna
  • 1/2 Kaliforniai paprika
  • 1 kg darált hús
  • 1 fej karfiol
  • Só, bors, fokhagyma
  • Kókusztejszín
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A kölest alapos mosás után beáztattam 1 órára meleg vízbe. Utána kétszeres mennyiségű vízben fűszerekkel megfőztem.

Serpenyőben a zsírjára olvasztott szalonnán hagymát és a paprikát megdinszteltem és hozzáadtam a darált húst, majd készre pároltam.

1 karfiolt rózsáira szedtem és enyhén sós vízben puhára pároltam.

Ezután egymásra rétegeztem ezeket egy kizsírozott tepsiben. Alulra a köles erre a darált húsos cucc és rá a párolt karfiol. Majd az egészet meglocsoltam sűrű kókusztejszínben elkevert tojásos, fűszeres masszával és megsütöttem fel óra alatt. (Receptek, finom ételek-fogyás tippek Maryanntól)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!