Lecsós tarja tepsiben sütve

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéstarja
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 paradicsom
  • 2 TV paprika
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • flekken vagy magyaros fűszerkeverék
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítése:

A sertéstarját enyhén kiklopfoljuk, az inas részeket éles késsel átvágjuk, hogy a hús süléskor ne ugorjon össze.

A szalonnát zsírjára olvasztjuk, a pörcöket kiszedjük. A hússzeleteket meghintjük a fűszerkeverékkel, enyhén sózzuk, (vigyázat, a fűszerkeverék is sós) borsozzuk, paprikázzuk, mindkét oldalát elősütjük.

Tepsi aljára öntjük a megmaradt szalonnazsírt, beletesszük a hússzeleteket, a szalonnapörcöt, ráhalmozzuk a felkarikázott paprikát, hagymát és a negyedekbe vágott paradicsomot, rányomjuk a fokhagymát.

Aláöntünk kb 1,5 dl vizet, fóliával letakarva forró sütőbe tesszük, kb 3/4 -1 órát pároljuk.

Ha a hús megpuhult, a fóliát levesszük, sütőbe visszatolva mindkét oldalát szép pirosra sütjük, közben a keletkezett lét is elpárologtatjuk alóla.

Köretnek frissen főtt rizst vagy tarhonyát kínálunk. (Stefanikné Juhász Tünde receptje)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!