- 2 szelet sertéstarja
- 5 dkg füstölt szalonna
- 3 paradicsom
- 2 TV paprika
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- flekken vagy magyaros fűszerkeverék
- pirospaprika
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A sertéstarját enyhén kiklopfoljuk, az inas részeket éles késsel átvágjuk, hogy a hús süléskor ne ugorjon össze.
A szalonnát zsírjára olvasztjuk, a pörcöket kiszedjük. A hússzeleteket meghintjük a fűszerkeverékkel, enyhén sózzuk, (vigyázat, a fűszerkeverék is sós) borsozzuk, paprikázzuk, mindkét oldalát elősütjük.
Tepsi aljára öntjük a megmaradt szalonnazsírt, beletesszük a hússzeleteket, a szalonnapörcöt, ráhalmozzuk a felkarikázott paprikát, hagymát és a negyedekbe vágott paradicsomot, rányomjuk a fokhagymát.
Aláöntünk kb 1,5 dl vizet, fóliával letakarva forró sütőbe tesszük, kb 3/4 -1 órát pároljuk.
Ha a hús megpuhult, a fóliát levesszük, sütőbe visszatolva mindkét oldalát szép pirosra sütjük, közben a keletkezett lét is elpárologtatjuk alóla.
Köretnek frissen főtt rizst vagy tarhonyát kínálunk. (Stefanikné Juhász Tünde receptje)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!