Csirkemájjal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 8 db csirkemáj (szív nélkül) ,
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál libazsír,
  • 4 db kicsontozott csirkemell,
  • só, bors, tetszés szerint egyéb fűszer, zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:

A megtisztított, egész csirkemájakat egy gerezd hámozott, egészben hagyott fokhagymával felhevített libazsírban minden oldalán átsütjük, majd kivesszük a zsírból. 

A kicsontozott csirkemelleket enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk (fűszerezzük). 

Minden csirkemellre 2-2 bacon szalonnát erre májat teszünk, felcsavarjuk és megtűzzük. Kevés zsiradékban minden oldalán megpirítjuk a roládokat, majd kevés sós vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. 

Készíthetjük sütőben is, ekkor a roládokat alufóliára tesszük, megöntözzük a visszamaradt libazsírral, egyesével becsomagoljuk és 25-30 perc alatt közepes hőmérsékleten puhára sütjük.  (Stefanikné Juhász Tünde receptje)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!