Hozzávalók:
- 8 db csirkemáj (szív nélkül) ,
- 8 szelet bacon szalonna
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál libazsír,
- 4 db kicsontozott csirkemell,
- só, bors, tetszés szerint egyéb fűszer, zsiradék a sütéshez.
Elkészítés:
A megtisztított, egész csirkemájakat egy gerezd hámozott, egészben hagyott fokhagymával felhevített libazsírban minden oldalán átsütjük, majd kivesszük a zsírból.
A kicsontozott csirkemelleket enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk (fűszerezzük).
Minden csirkemellre 2-2 bacon szalonnát erre májat teszünk, felcsavarjuk és megtűzzük. Kevés zsiradékban minden oldalán megpirítjuk a roládokat, majd kevés sós vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.
Készíthetjük sütőben is, ekkor a roládokat alufóliára tesszük, megöntözzük a visszamaradt libazsírral, egyesével becsomagoljuk és 25-30 perc alatt közepes hőmérsékleten puhára sütjük. (Stefanikné Juhász Tünde receptje)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!