![]() |
Fotó: GastroHobbi |
- 1 kg Zselici sültes tál alap
- 20 dkg Kemencés sült császárszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 2 paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 3 ek finomliszt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk, tetszőleges zsiradékban megpirítjuk és tányérra szedjük.
A liszthez sót és borsot keverünk, megforgatjuk benne a karaj és tarja szeleteket – klopfolás nélkül – és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon, mind a két oldalukat szép pirosra sütjük, majd ezeket is tányérra tesszük.
A serpenyőbe dobjuk a finomra vágott vöröshagymát, ha kevés a zsiradék pótoljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a szintén kockára vágott paradicsomot, picit sózzuk és megpirítjuk.
Mikor a zöldségek összesetek, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a köményt, sózzuk, borsozzuk, visszatesszük az előzőleg megsütött szalonnakockákat, beletesszük a nagyobb darabokra vágott, nyers csülköt, az elősütött hús szeleteket, óvatosan összeforgatjuk, annyi vizet adunk hozzá ami éppen csak, hogy ellepi, befedjük és 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 70-80 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő sütőnként változhat és a hús méretétől is függ, a lényeg, hogy nagyon szaftos, nagyon omlós hús legyen a végeredmény.
Köretként előfőzött, majd pici zsíron megpirított karikaburgonyát tálalhatunk hozzá, de ízlés szerint kínálhatjuk burgonyapürével, párolt rizzsel is. (GastroHobbi)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!