Zöldborsós tokány bulgurral

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint
  • babérlevél ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd a zsíron lassú tűzön üvegesre dinszteljük.

A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagyságúakra.

Amikor a hagyma kész, akkor a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával együtt még a tűzről levéve kétszer-háromszor átkavarjuk.

Belerakjuk a felcsíkozott húst, majd ezzel is kettőt hármat kavarunk rajta. Annyi langyos vagy meleg vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, majd lassú tűzön főzni kezdjük. Befűszerezzük a majorannával, petrezselyemzölddel.

Ha a hús megpuhult, akkor hozzáöntjük a zöldborsót, és készre főzzük. Ha a zöldborsó is megfőtt, akkor a tokány tálalható. Párolt bulgurral kínáljuk. (Receptek,finom ételek-fogyás tippek Maryanntól)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!