Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldborsó
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- babérlevél ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd a zsíron lassú tűzön üvegesre dinszteljük.
A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagyságúakra.
Amikor a hagyma kész, akkor a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával együtt még a tűzről levéve kétszer-háromszor átkavarjuk.
Belerakjuk a felcsíkozott húst, majd ezzel is kettőt hármat kavarunk rajta. Annyi langyos vagy meleg vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, majd lassú tűzön főzni kezdjük. Befűszerezzük a majorannával, petrezselyemzölddel.
Ha a hús megpuhult, akkor hozzáöntjük a zöldborsót, és készre főzzük. Ha a zöldborsó is megfőtt, akkor a tokány tálalható. Párolt bulgurral kínáljuk. (Receptek,finom ételek-fogyás tippek Maryanntól)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!