Hozzávalók:
- 1 közepes saláta cukkini (mag nélkül, ha nagyok a magok)
- 2 tojás
- 3 nagy csipet só
- 2-3 ek Szafi Free lisztkeverék (vagy fehér tönkölyliszt)
- 1 ek zsír
- Ízlés szerint töltelék
Elkészítés:
A cukkinit héjastól reszeld le, és egy csipet sóval hagyd pár percig állni, majd enyhén nyomkodd ki a levet amit eresztett.
Keverd hozzá a tojásokat, sót, zsírt és a lisztet.
Sütőpapírra, tetszőleges nagyságú körökben, vékonyan terítsd el a masszát.
200°C-ra előmelegített sütőben süsd kb.: 10 percig.
Amikor már teljesen matt (nem fénylik a massza) a tortilla, picit kezd színesedni a széle, akkor fordítsd meg és 2 percre tedd vissza a sütőbe.
Ízlés szerint töltsd megpap: paprika, paradicsom, saláta levél, hagyma, sült szalonna kockák, tonhal.
Zöld fűszerekkel is lehet ízesíteni, illetve, ha kisebb lapokat sütünk, akár feltétként, vagy kenyér helyett is fogyaszthatjuk. (Császárné Dömötör Hajnalka receptje)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!