Ugrás a fő tartalomra

Csirkeleves tésztával

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehhérrépa
  • fél zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 liter víz vagy zöldség alaplé
  • 12 dkg száraz levestészta
  • friss, aprított kapor
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkecombokat ketté vágjuk, a sárgarépával, zellerrel, hagymával, fokhagymával és petrezselyemzölddel lábasba tesszük, felöntjük vízzel vagy alaplével és felforraljuk. A fővés közben keletkező habot folyamatosan leszedjük.

Amikor már nem keletkezik több hab, sózzuk, borsozzuk, fedővel befedjük és lassú tűzön 30-40 perc alatt készre főzzük. A főzésiidő függ a hús és a zöldségek méretétől, ellenőrizzük, hogy megföttek e.

Amikor minden megfőtt, kiszedjük a levesből a húst, a zöldségeket, a petrezselymet.

A tésztát a leveslébe tesszük, felforraljuk, majd lefedjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tészta megpuhul.

A répát felkarikázzuk, a zellert felkockázzuk, ha szeretitek a hagymát is fel lehet vágni, a húsról leszedjük a bőrt, kivesszük a csontokat, ezt is felkockázzuk.

Mindent egy leveses tálba tesszünk, rászedjük a megfőtt tésztás levet, megszórjuk frissen aprított kaporral és forrón tálaljuk.

Aki szereti megbolondíthatja néhány csepp frissen facsart citromlével. Könnyed, friss ízt ad neki! (GastroHobbi)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Falusi csirke raguleves

"A jó csirkeragu leves lényege a hozzávalókban rejlik. Igyekezzünk mindig piacon, háztáji baromfit vásárolni. A másik fontos dolog hogy a csirke minden részét főzzük bele a levesbe, ha van, amit nem szeretünk, azt később még kivehetjük, de az íze legalább benne lesz! A csirke minden egyes részének más és más az íze. A nyakban, farhátban, szívben, szárnyban sokkal több és finomabb íz található, mint az ötször drágább mellben. Legjobb, ha egy egész csirkét szétdarabolunk, és azt főzzük a levesbe." - írja a receptet megosztó Varga Gábor. Hozzávalók 6 adagra: 1.5 kg egész csirke 2 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 2 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb) 1 db zellergumó (nyers) 4 szem burgonya 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika 100 g zöldborsó 100 g zöldbab só 2 evőkanál libazsír 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 L víz 1 teáskanál feketebors (egész) A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A b

Rakott csirkemell

Hozzávalók 80 dkg csirkemell filé 6 db tojás 20 dkg füstölt sajt (jól reszelhető) 10 dkg sajt (jól reszelhető) 10 dkg finomliszt 2 dl főzőtejszín (vagy jó sűrű tejföl) 3 dl tej 3 gerezd fokhagyma 1 csipet szerecsendió (őrölve, elhagyható) 1 ek margarin ételízesítő ízlés szerint Elkészítés A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk. Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz) Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat. Ha már elfogyott a hús, akkor a marad

Bundáskenyér pite

Hozzávalók: 6 db tojás 4 szelet kenyér sonka vagy kolbász hagyma só, bors Elkészítés: Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a felkockázott kenyeret, kolbászt, bármilyen zöldség ami van otthon és az apróra vágott hagymát. Keverjük össze alaposan a hozzávalókat, töltsük a masszát a kizsírozott pite formába. Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül. (Ragó Petra receptje) Megosztás HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!