Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált hús
- 5 dl cukormentes paradicsomlé
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- pirospaprika
- rozmaring
- lestyán
- zellerlevél
- petrezselyem
- oregánó
- bazsalikom
- 1 bögre bulgur
- 3 evőkanál zsír
- reszelt sajt
Elkészítés:
Hámozzuk meg a vöröshagymát, vágjuk apró darabokra, és zsíron kezdjük el pirítani. A fokhagyma könnyen megég, ezért csak akkor adjuk hozzá, ha már a hagyma kapott egy kis aranybarna színt.
Ezután jöhet a darált hús, amit pirítsunk addig, amíg el nem fő a leve, és kap egy kis színt, ekkor sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a paradicsomszószt.
Itt akár be is lehet fejezni a főzést, de érdemes mediterrán zöldfűszerekkel is felturbózni, az oregánó, a bazsalikom és a kakukkfű is jól illik a bolognaihoz. Ezután már elég 10-15 perc rotyogtatás, és a bolognai mártás készen is van! Ezalatt a bulgur is elkészül (1 rész bulgur, két rész víz).
A tetejét díszíthetjük parmezánnal és friss bazsalikomlevéllel, vagy akár rukkolával is. (Receptek,finom ételek-fogyás tippek Maryanntól)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!