Bolognai bulgur

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 5 dl cukormentes paradicsomlé
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • pirospaprika
  • rozmaring
  • lestyán
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1 bögre bulgur
  • 3 evőkanál zsír
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Hámozzuk meg a vöröshagymát, vágjuk apró darabokra, és zsíron kezdjük el pirítani. A fokhagyma könnyen megég, ezért csak akkor adjuk hozzá, ha már a hagyma kapott egy kis aranybarna színt.

Ezután jöhet a darált hús, amit pirítsunk addig, amíg el nem fő a leve, és kap egy kis színt, ekkor sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a paradicsomszószt.

Itt akár be is lehet fejezni a főzést, de érdemes mediterrán zöldfűszerekkel is felturbózni, az oregánó, a bazsalikom és a kakukkfű is jól illik a bolognaihoz. Ezután már elég 10-15 perc rotyogtatás, és a bolognai mártás készen is van! Ezalatt a bulgur is elkészül (1 rész bulgur, két rész víz).

A tetejét díszíthetjük parmezánnal és friss bazsalikomlevéllel, vagy akár rukkolával is. (Receptek,finom ételek-fogyás tippek Maryanntól)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!