Hozzávalók:
A tésztához:
- 79.5dkg paradicsomszósz
- 2dl víz
- 60ml olívaolaj
- 2dkg bazsalikom
- 4gerezd fokhagyma
- 2tk só
- 1tk őrölt fekete bors
- 2ek szárított oregánó
- 45.5dkg Fusilli tészta
- 4db paradicsom
A sütéshez:
- olívaolaj
- 1db paradicsom
- só
Elkészítés:
A paradicsomos-bazsalikomos rakott tészta elkészítéséhez a paradicsomszószt, a vizet és az olajat egy tálba öntjük, majd beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, a fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A tésztát beleöntjük a szószba, majd alaposan összekeverjük.
Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, majd beleöntjük a paradicsomszószos tésztát. A tetejére rátesszük a paradicsomkarikákat, megsózzuk, majd 230 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Miután elkészült, friss, apróra vágott bazsalikommal tálaljuk.
Debreceni Judit receptje
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!