Hozzávalók:
- 10 dkg reszelt sajt
- 6 dl tejföl
- 3 tojássárgája
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 8 szelet főtt sertéstarja
- 8 szelet sajt
- 2 evőkanál mustár
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- vaj
- 1 dl étolaj
- 4 evőkanál liszt
- citromlé
- bors
- só
- 8 szelet sertéscomb vagy sertésborda
- 1.5 kg karfiol
Elkészítés:
A húst előkészítjük: megmossuk és lecsepegtetjük, kissé kiklopfoljuk és besózzuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós-citromos vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A lisztet borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a hússzeleteket. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a hússzeleteket oldalanként 3-3 percig elősütjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és zsemlemorzsával megszórunk. Egy réteg karfiolt teszünk az aljára.
A húst megkenjük mustárral, mindegyikre egy-egy szelet sajtot és tarját teszünk, majd a karfiolágyra sorakoztatjuk őket. A maradék karfiollal körberakjuk. A tojássárgájákat elkeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal meg a finomra vágott petrezselyemmel, és a rakottas tetejére öntjük.
Előmelegített sütőben, 180-200 fokon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Krumplipürével forrón tálaljuk.
(Via Vidék Íze)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!