Karfiolos rakott sertésszelet

Hozzávalók:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 6 dl tejföl
  • 3 tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 8 szelet főtt sertéstarja
  • 8 szelet sajt
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • vaj
  • 1 dl étolaj
  • 4 evőkanál liszt
  • citromlé
  • bors
  • 8 szelet sertéscomb vagy sertésborda
  • 1.5 kg karfiol

Elkészítés:

A húst előkészítjük: megmossuk és lecsepegtetjük, kissé kiklopfoljuk és besózzuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós-citromos vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

A lisztet borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a hússzeleteket. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a hússzeleteket oldalanként 3-3 percig elősütjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és zsemlemorzsával megszórunk. Egy réteg karfiolt teszünk az aljára.

A húst megkenjük mustárral, mindegyikre egy-egy szelet sajtot és tarját teszünk, majd a karfiolágyra sorakoztatjuk őket. A maradék karfiollal körberakjuk. A tojássárgájákat elkeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal meg a finomra vágott petrezselyemmel, és a rakottas tetejére öntjük.

Előmelegített sütőben, 180-200 fokon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Krumplipürével forrón tálaljuk.

(Via Vidék Íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!