Ugrás a fő tartalomra

Zöldséges hús

Könnyű, gyors, egészséges étel, és látványnak sem utolsó. Debreceni Judit receptje.

Hozzávalók:

  • 500 g pulykamell (csíkokra vágva)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 3 kisebb kaliforniai paprika
  • 1 bébi cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 1 marék brokkoli
  • 1 marék zöldborsó
  • 200 ml fehérbor
  • 250 ml alaplé
  • 2-3 ek rizsliszt
  • zsír
  • só, bors, provencei fűszerkeverék
  • petrezselyem

A pulykacsíkokat sózzuk, borsozzuk és meghintjük provencei fűszerkeverékkel. Fél órát pihenhet, addig felcsíkozzuk a zöldségeket.

Kevés zsíron kicsit megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg szép színt kap. Rálocsoljuk a bort és pár percig pároljuk.

Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük az alaplével, kevés liszttel sűrítjük és készre főzzük.

Ha kell még fűszerezzük és tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

Rizzsel, bulgurral nagyon finom.

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kínai pirított tészta csirkével

Hozzávalók 125 g tészta 0.5 dl napraforgó olaj 350 g csirkemell filé 3 gerezd fokhagyma 3 cm gyömbér 2 közepes db újhagyma 1 db chili 1 közepes db sárgarépa 0.5 kis db kelkáposzta 6 kis db gomba 3 ek szójaszósz 0.5 lime-ból nyert limelé koriander ízlés szerint 2 ek szezámmag Fotó: Youtube Elkészítés A száraz, tojásos tésztát felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepni, lefedjük, és állni hagyjuk 10 percig. Az olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük, és ha már forró, beletesszük a csirkemellet. 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, az újhagymát és a chilit, és újabb 2-3 percig pirítjuk együtt. Hozzáadjuk a sárgarépát, 2-3 perc utána kelkáposztát, majd újabb 2-3 perc múlva a gombát. Beletesszük a leszűrt tésztát, átforgatjuk, és 3-4 perc múlva ráöntjük a szójaszószt, és belefacsarjuk egy lime levét. Korianderrel és szezámmaggal megszórva tálaljuk. (Via Nosalty )

Falusi csirke raguleves

"A jó csirkeragu leves lényege a hozzávalókban rejlik. Igyekezzünk mindig piacon, háztáji baromfit vásárolni. A másik fontos dolog hogy a csirke minden részét főzzük bele a levesbe, ha van, amit nem szeretünk, azt később még kivehetjük, de az íze legalább benne lesz! A csirke minden egyes részének más és más az íze. A nyakban, farhátban, szívben, szárnyban sokkal több és finomabb íz található, mint az ötször drágább mellben. Legjobb, ha egy egész csirkét szétdarabolunk, és azt főzzük a levesbe." - írja a receptet megosztó Varga Gábor. Hozzávalók 6 adagra: 1.5 kg egész csirke 2 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 2 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb) 1 db zellergumó (nyers) 4 szem burgonya 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika 100 g zöldborsó 100 g zöldbab só 2 evőkanál libazsír 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 L víz 1 teáskanál feketebors (egész) A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A b

Így készül a tökéletes székelykáposzta

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta 0,5 kg sertéscomb 10 dkg füstölt szalonna 5 dkg kolozsvári szalonna 3 fej vöröshagyma 4-6 gerezd fokhagyma 1 csapott ek pirospaprika 2 tk. borsikafű 1,5 tk őrölt kömény só, bors ízlés szerint 3 babérlevél tejföl a tetejére Fotó: SóBors Elkészítés: Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát, majd mehet bele a finomra vágott vöröshagyma és a zúzott fokhagyma is. Öntünk alá egy pici vizet és megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk és ízesítjük a többi fűszerrel, majd többszöri kevés vízpótlással fél órán át főzzük az alapot. Rátesszük a kockára vágott húst, majd 10 perc múlva a káposztát, amit ki-ki ízlése szerint átmoshat előtte, ha túl savanyúnak találja. Addig főzzük, míg a hús megpuhul, majd tejföllel tálaljuk. (Via Receptneked) KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: