Hozzávalók:
A fűszerkeverékhez
- 1.5 ek fűszerpaprika
- 1 teáskanál cayenne bors
- 2 teáskanál fekete bors
- 1 evőkanál fokhagymapor (+ 1 teáskanál hagymapor)
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
A sült zellerhez
- 75 dkg zeller
- 2 evőkanál zsír
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére.
A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk.
Sütőlemezre rakjuk, meglocsoljuk zsírral, ráhintünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen a fűszer.
Forró sütőbe tolva megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.
Sütési hőfok: 230°C
Debreceni Judit receptje
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!