Sült zeller

Hozzávalók:

A fűszerkeverékhez

  • 1.5 ek fűszerpaprika
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • 2 teáskanál fekete bors
  • 1 evőkanál fokhagymapor (+ 1 teáskanál hagymapor)
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű

A sült zellerhez

  • 75 dkg zeller
  • 2 evőkanál zsír
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére.

A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk.

Sütőlemezre rakjuk, meglocsoljuk zsírral, ráhintünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen a fűszer.

Forró sütőbe tolva megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.

Sütési hőfok: 230°C

Debreceni Judit receptje

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!