Hozzávalók:
- 500 gr eper
- 5 dl habtejszin
- 250 g mascarpone
- 4-4,5 ek cukor (3 ek a leveshez)
- Édesítőszer
- 150 g natúr joghurt
- 1 db citrom reszelt héja (kb negyed citrom a leveshez)
- 1 dl víz
Elkészítés:
A megtisztított epret kisebb darabokra vágjuk, ráöntünk ízlés szerinti édesítőt, a negyed citrom reszelt héját, a natúr joghurtot, a vizet és a 3 dl habtejszínt.
Botmixerrel vagy turmixgépben összeturmixoljuk amíg be nem sűrűsödik kicsit.
Betesszük a hűtőbe és állni hagyjuk. Kicsit be fog sűrűsödni. Ha neked túl sűrű lesz, akkor kevés vízzel hígíthatod.
A maradék 2 dl habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét külön kikeverjük édesítőszerrel, vagy mézzel és a maradék fél citrom reszelt héjával, ezután hozzáadjuk a kemény habot, óvatosan összedolgozzuk.
Kb fél marék diót apróra vágunk, majd belekeverjük a habos masszába és hűtőbe tesszük.
1-2 óra múlva fogyasztható. A tányérba szedett levesre pár kanál habot teszünk.
Ragó Petra receptje
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!