Joghurtos eperkrémleves diós mascarpone habbal

Hozzávalók:

  • 500 gr eper
  • 5 dl habtejszin
  • 250 g mascarpone
  • 4-4,5 ek cukor (3 ek a leveshez)
  • Édesítőszer
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 db citrom reszelt héja (kb negyed citrom a leveshez)
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A megtisztított epret kisebb darabokra vágjuk, ráöntünk ízlés szerinti édesítőt, a negyed citrom reszelt héját, a natúr joghurtot, a vizet és a 3 dl habtejszínt.

Botmixerrel vagy turmixgépben összeturmixoljuk amíg be nem sűrűsödik kicsit.

Betesszük a hűtőbe és állni hagyjuk. Kicsit be fog sűrűsödni. Ha neked túl sűrű lesz, akkor kevés vízzel hígíthatod.

A maradék 2 dl habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét külön kikeverjük édesítőszerrel, vagy mézzel és a maradék fél citrom reszelt héjával, ezután hozzáadjuk a kemény habot, óvatosan összedolgozzuk.

Kb fél marék diót apróra vágunk, majd belekeverjük a habos masszába és hűtőbe tesszük.

1-2 óra múlva fogyasztható. A tányérba szedett levesre pár kanál habot teszünk.

Ragó Petra receptje 

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!