Diétás bakonyi csirkemell zabgaluskával

Hozzávalók:

  • Csirkemell
  • Gomba (bármilyen)
  • Hagyma
  • Fokhagyma
  • Olívaolaj
  • Bors
  • Pirospaprika
  • Pici paprikakrém
  • Paradicsom
  • Kis tejföl
  • zabliszt

(Az adagokat mindenki maga dönti el, a fűszerezés is ízlés szerint.)

Elkészítés:

A csirkemellet sózva, borsozva, szeletelve kis olajon átforgatjuk, kiszedjük a serpenyőből.

A serpenyőbe belerakjuk a hagymát, fokhagymát, megfuttatjuk, mehet bele a fekcsíkozott gomba, ezt is sózzuk, borsozzuk.

Visszarakjuk a csirkemelleket, szórunk rá paprikát, kis paprikakrémet, belevágjuk a paradicsomot és együtt puhára sütjük.

Megszórjuk zabliszttel,(kb. egy evőkanálnyi) összekeverjük, pici víz segítségével besűrítjük.

A végén egy kis tejfölt keverünk bele, amivel már csak felforraljuk.

Zabgaluska (kb.3-4 adag)

  • 20 dkg túró
  • 7-8 evk. zabliszt
  • 2 tojás
  • esetleg pici víz, ha túl sűrű

A szokásos módon galuska tésztává keverjük és forró, lobogó sós vízben kifőzzük. (nem kell sokáig főzni, pillanatok alatt kész

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!