Hozzávalók:
- Csirkemell
- Gomba (bármilyen)
- Hagyma
- Fokhagyma
- Olívaolaj
- Só
- Bors
- Pirospaprika
- Pici paprikakrém
- Paradicsom
- Kis tejföl
- zabliszt
(Az adagokat mindenki maga dönti el, a fűszerezés is ízlés szerint.)
Elkészítés:
A csirkemellet sózva, borsozva, szeletelve kis olajon átforgatjuk, kiszedjük a serpenyőből.
A serpenyőbe belerakjuk a hagymát, fokhagymát, megfuttatjuk, mehet bele a fekcsíkozott gomba, ezt is sózzuk, borsozzuk.
Visszarakjuk a csirkemelleket, szórunk rá paprikát, kis paprikakrémet, belevágjuk a paradicsomot és együtt puhára sütjük.
Megszórjuk zabliszttel,(kb. egy evőkanálnyi) összekeverjük, pici víz segítségével besűrítjük.
A végén egy kis tejfölt keverünk bele, amivel már csak felforraljuk.
Zabgaluska (kb.3-4 adag)
- 20 dkg túró
- 7-8 evk. zabliszt
- 2 tojás
- Só
- esetleg pici víz, ha túl sűrű
A szokásos módon galuska tésztává keverjük és forró, lobogó sós vízben kifőzzük. (nem kell sokáig főzni, pillanatok alatt kész
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!