Ugrás a fő tartalomra

Pizza pite

Hozzávalók

  • 1 kb. 35x25 cm nagyságú tepsihez
  • 150 g főtt sonka
  • 200 g pizza mozzarella
  • 20 g parmezán sajt
  • paradicsomszósz
  • 1 csomag leveles tészta

A tésztához

  • 500 g pizzaliszt
  • 4 g szárított élesztő
  • 50 ml olívaolaj
  • 300 ml langyos víz
  • 15 g só

A paradicsomszószhoz

  • 400 g hámozott paradicsom konzerv
  • 2 ek zöld pesztó
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors

A lekenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 2 ek tejszín

Elkészítés

A pizza pite tésztájához a hozzávalókat alaposan összekeverjük és jól kidagasztjuk, majd lefedjük és 1,5 órán át kelni hagyjuk. 

Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a sajtot felszeleteljük, a sonkát nagyobb darabokra tépkedjük, a parmezánt lereszeljük és a paradicsomszószhoz a hozzávalókat egy aprítógépben pürésítjük.

Ha megkelt a tészta, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és elegyengetjük úgy, hogy egy picit a széle magasabban legyen. Megkenjük a paradicsomszósz kb. negyedével, rápakoljuk a sonkát, felszeletelt sajtot, reszelt parmezánt majd a maradék paradicsomszószt.

A leveles tésztával az egészet befedjük, lenyomkodjuk a széleinél és egy villával nagyon óvatosan megszurkáljuk a tetejét. Lekenjük a tojás+tejszín keverékével és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Miután picit hűlt, kockákra vágjuk és ehetjük is. Kész a pizza pite!

Fotó és recept: Street Kitchen

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Falusi csirke raguleves

"A jó csirkeragu leves lényege a hozzávalókban rejlik. Igyekezzünk mindig piacon, háztáji baromfit vásárolni. A másik fontos dolog hogy a csirke minden részét főzzük bele a levesbe, ha van, amit nem szeretünk, azt később még kivehetjük, de az íze legalább benne lesz! A csirke minden egyes részének más és más az íze. A nyakban, farhátban, szívben, szárnyban sokkal több és finomabb íz található, mint az ötször drágább mellben. Legjobb, ha egy egész csirkét szétdarabolunk, és azt főzzük a levesbe." - írja a receptet megosztó Varga Gábor. Hozzávalók 6 adagra: 1.5 kg egész csirke 2 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 2 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb) 1 db zellergumó (nyers) 4 szem burgonya 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika 100 g zöldborsó 100 g zöldbab só 2 evőkanál libazsír 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 L víz 1 teáskanál feketebors (egész) A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A b

Rakott csirkemell

Hozzávalók 80 dkg csirkemell filé 6 db tojás 20 dkg füstölt sajt (jól reszelhető) 10 dkg sajt (jól reszelhető) 10 dkg finomliszt 2 dl főzőtejszín (vagy jó sűrű tejföl) 3 dl tej 3 gerezd fokhagyma 1 csipet szerecsendió (őrölve, elhagyható) 1 ek margarin ételízesítő ízlés szerint Elkészítés A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk. Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz) Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat. Ha már elfogyott a hús, akkor a marad

Bundáskenyér pite

Hozzávalók: 6 db tojás 4 szelet kenyér sonka vagy kolbász hagyma só, bors Elkészítés: Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a felkockázott kenyeret, kolbászt, bármilyen zöldség ami van otthon és az apróra vágott hagymát. Keverjük össze alaposan a hozzávalókat, töltsük a masszát a kizsírozott pite formába. Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül. (Ragó Petra receptje) Megosztás HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!