Pácolt sertéstarja

Hozzávalók

A húshoz

  • 2 kg sertéstarja (csontozott)
  • 10 gerezd fokhagyma 
  • 1 ek ketchup
  • 2 tk mustár
  • 1 tk fekete bors (őrölt)
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj

A körethez

  • 1 kg hasábburgonya (fagyasztott)
  • 5 dl napraforgó olaj
  • só ízlés szerint

A savanyúsághoz

  • 500 g csemegeuborka

Elkészítés

Az étel elkészítése előtt legalább hat órával, de jobb előző nap a marinádot (pác) elkészítjük egy tálban, amibe beleférnek majd a hússzeletek is, úgy hogy jól összedolgozzuk a fokhagymát, ketchupot, mustárt, fekete borsot, citromlevet és olívaolajat.

A húst felszeleteljük jó ujjnyi vastag szeletekre, majd az elkészített marináddal jól bekenjük. Lehet kézzel vagy ecsettel is (én kézzel jobban szeretem bedörzsölni a husiba). A szeleteket a tálba tesszük, és folpakkal lefedve minimum 6 órára a hűtőbe tesszük. (A pácolt hús akkor a legfinomabb, ha 24 órát áll a pácban, ill. marinádban)

180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a hússzeleteket sózzuk, egy nagy tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedve 45 percre betesszük a sütőbe. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, és még 15 percig légkeveréssel pirítjuk.

Ebben a 15 percben a hasábburgonyát kisütjük vagy serpenyőben vagy olajsütőben.

A megpirult husit kivesszük, meglocsoljuk saját levével, majd tálaljuk a krumplival, mellé csemegeuborkát javaslok. Jó étvágyat!

Ha tetszett a pácolt sertéstarja receptje, lájkoljatok minket a Facebookon! További receptek a főoldalon!

(Via Nosalty)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!