Ugrás a fő tartalomra

Pácolt sertéstarja

Hozzávalók

A húshoz

  • 2 kg sertéstarja (csontozott)
  • 10 gerezd fokhagyma 
  • 1 ek ketchup
  • 2 tk mustár
  • 1 tk fekete bors (őrölt)
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj

A körethez

  • 1 kg hasábburgonya (fagyasztott)
  • 5 dl napraforgó olaj
  • só ízlés szerint

A savanyúsághoz

  • 500 g csemegeuborka

Elkészítés

Az étel elkészítése előtt legalább hat órával, de jobb előző nap a marinádot (pác) elkészítjük egy tálban, amibe beleférnek majd a hússzeletek is, úgy hogy jól összedolgozzuk a fokhagymát, ketchupot, mustárt, fekete borsot, citromlevet és olívaolajat.

A húst felszeleteljük jó ujjnyi vastag szeletekre, majd az elkészített marináddal jól bekenjük. Lehet kézzel vagy ecsettel is (én kézzel jobban szeretem bedörzsölni a husiba). A szeleteket a tálba tesszük, és folpakkal lefedve minimum 6 órára a hűtőbe tesszük. (A pácolt hús akkor a legfinomabb, ha 24 órát áll a pácban, ill. marinádban)

180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a hússzeleteket sózzuk, egy nagy tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedve 45 percre betesszük a sütőbe. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, és még 15 percig légkeveréssel pirítjuk.

Ebben a 15 percben a hasábburgonyát kisütjük vagy serpenyőben vagy olajsütőben.

A megpirult husit kivesszük, meglocsoljuk saját levével, majd tálaljuk a krumplival, mellé csemegeuborkát javaslok. Jó étvágyat!

Ha tetszett a pácolt sertéstarja receptje, lájkoljatok minket a Facebookon! További receptek a főoldalon!

(Via Nosalty)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Falusi csirke raguleves

"A jó csirkeragu leves lényege a hozzávalókban rejlik. Igyekezzünk mindig piacon, háztáji baromfit vásárolni. A másik fontos dolog hogy a csirke minden részét főzzük bele a levesbe, ha van, amit nem szeretünk, azt később még kivehetjük, de az íze legalább benne lesz! A csirke minden egyes részének más és más az íze. A nyakban, farhátban, szívben, szárnyban sokkal több és finomabb íz található, mint az ötször drágább mellben. Legjobb, ha egy egész csirkét szétdarabolunk, és azt főzzük a levesbe." - írja a receptet megosztó Varga Gábor. Hozzávalók 6 adagra: 1.5 kg egész csirke 2 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 2 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb) 1 db zellergumó (nyers) 4 szem burgonya 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika 100 g zöldborsó 100 g zöldbab só 2 evőkanál libazsír 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 L víz 1 teáskanál feketebors (egész) A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A b

Rakott csirkemell

Hozzávalók 80 dkg csirkemell filé 6 db tojás 20 dkg füstölt sajt (jól reszelhető) 10 dkg sajt (jól reszelhető) 10 dkg finomliszt 2 dl főzőtejszín (vagy jó sűrű tejföl) 3 dl tej 3 gerezd fokhagyma 1 csipet szerecsendió (őrölve, elhagyható) 1 ek margarin ételízesítő ízlés szerint Elkészítés A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk. Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz) Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat. Ha már elfogyott a hús, akkor a marad

Bundáskenyér pite

Hozzávalók: 6 db tojás 4 szelet kenyér sonka vagy kolbász hagyma só, bors Elkészítés: Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a felkockázott kenyeret, kolbászt, bármilyen zöldség ami van otthon és az apróra vágott hagymát. Keverjük össze alaposan a hozzávalókat, töltsük a masszát a kizsírozott pite formába. Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül. (Ragó Petra receptje) Megosztás HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!