Hozzávalók
A húshoz
- 2 kg sertéstarja (csontozott)
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 ek ketchup
- 2 tk mustár
- 1 tk fekete bors (őrölt)
- 2 ek citromlé
- 2 ek olívaolaj
A körethez
- 1 kg hasábburgonya (fagyasztott)
- 5 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
A savanyúsághoz
- 500 g csemegeuborka
Elkészítés
Az étel elkészítése előtt legalább hat órával, de jobb előző nap a marinádot (pác) elkészítjük egy tálban, amibe beleférnek majd a hússzeletek is, úgy hogy jól összedolgozzuk a fokhagymát, ketchupot, mustárt, fekete borsot, citromlevet és olívaolajat.
A húst felszeleteljük jó ujjnyi vastag szeletekre, majd az elkészített marináddal jól bekenjük. Lehet kézzel vagy ecsettel is (én kézzel jobban szeretem bedörzsölni a husiba). A szeleteket a tálba tesszük, és folpakkal lefedve minimum 6 órára a hűtőbe tesszük. (A pácolt hús akkor a legfinomabb, ha 24 órát áll a pácban, ill. marinádban)
180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a hússzeleteket sózzuk, egy nagy tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedve 45 percre betesszük a sütőbe. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, és még 15 percig légkeveréssel pirítjuk.
Ebben a 15 percben a hasábburgonyát kisütjük vagy serpenyőben vagy olajsütőben.
A megpirult husit kivesszük, meglocsoljuk saját levével, majd tálaljuk a krumplival, mellé csemegeuborkát javaslok. Jó étvágyat!
Ha tetszett a pácolt sertéstarja receptje, lájkoljatok minket a Facebookon! További receptek a főoldalon!
(Via Nosalty)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!