Ugrás a fő tartalomra

Pácolt sertéstarja

Hozzávalók

A húshoz

  • 2 kg sertéstarja (csontozott)
  • 10 gerezd fokhagyma 
  • 1 ek ketchup
  • 2 tk mustár
  • 1 tk fekete bors (őrölt)
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj

A körethez

  • 1 kg hasábburgonya (fagyasztott)
  • 5 dl napraforgó olaj
  • só ízlés szerint

A savanyúsághoz

  • 500 g csemegeuborka

Elkészítés

Az étel elkészítése előtt legalább hat órával, de jobb előző nap a marinádot (pác) elkészítjük egy tálban, amibe beleférnek majd a hússzeletek is, úgy hogy jól összedolgozzuk a fokhagymát, ketchupot, mustárt, fekete borsot, citromlevet és olívaolajat.

A húst felszeleteljük jó ujjnyi vastag szeletekre, majd az elkészített marináddal jól bekenjük. Lehet kézzel vagy ecsettel is (én kézzel jobban szeretem bedörzsölni a husiba). A szeleteket a tálba tesszük, és folpakkal lefedve minimum 6 órára a hűtőbe tesszük. (A pácolt hús akkor a legfinomabb, ha 24 órát áll a pácban, ill. marinádban)

180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a hússzeleteket sózzuk, egy nagy tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedve 45 percre betesszük a sütőbe. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, és még 15 percig légkeveréssel pirítjuk.

Ebben a 15 percben a hasábburgonyát kisütjük vagy serpenyőben vagy olajsütőben.

A megpirult husit kivesszük, meglocsoljuk saját levével, majd tálaljuk a krumplival, mellé csemegeuborkát javaslok. Jó étvágyat!

Ha tetszett a pácolt sertéstarja receptje, lájkoljatok minket a Facebookon! További receptek a főoldalon!

(Via Nosalty)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mexikói csirkés tészta

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 1 fej vöröshagyma 1 vörös bab konzerv 1 kukorica konzerv 6-7 szem koktélparadicsom 1 tk paradicsompüré 2 ek aprított petrezselyemzöld 2 gerezd fokhagyma 20 dkg gm rövid csőtészta 0,5 l alaplé 20 dkg reszelt sajt Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, cayenne bors,  őrölt kömény, chili Elkészítés: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és tetszőleges zsiradékon megpirítjuk. Mikor a csirkemell kifehéredett hozzáadjuk a hagymát, együtt pároljuk őket, majd mikor a hagyma megpárolódott mehet bele a lecsepegtetett bab, a kukorica, a felnegyedelt paradicsom, a paradicsompüré, a petrezselyemzöld, a reszelt fokhagyma, a fűszerek. Összeforgatjuk, beletesszük a tésztát, felöntjük az alaplével és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük a tésztát. Forrás és fotó: Gastrohobbi

Falusi csirke raguleves

"A jó csirkeragu leves lényege a hozzávalókban rejlik. Igyekezzünk mindig piacon, háztáji baromfit vásárolni. A másik fontos dolog hogy a csirke minden részét főzzük bele a levesbe, ha van, amit nem szeretünk, azt később még kivehetjük, de az íze legalább benne lesz! A csirke minden egyes részének más és más az íze. A nyakban, farhátban, szívben, szárnyban sokkal több és finomabb íz található, mint az ötször drágább mellben. Legjobb, ha egy egész csirkét szétdarabolunk, és azt főzzük a levesbe." - írja a receptet megosztó Varga Gábor. Hozzávalók 6 adagra: 1.5 kg egész csirke 2 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 2 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb) 1 db zellergumó (nyers) 4 szem burgonya 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika 100 g zöldborsó 100 g zöldbab só 2 evőkanál libazsír 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 L víz 1 teáskanál feketebors (egész) A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A b

Amszterdami húsos metélt

Hozzávalók 125 g tészta (szélesmetélt) 100 g sajt (reszelt) 300 g sertés szűzpecsenye 50 g sonka 20 g vaj 125 ml főzőtejszín 50 ml alaplé só ízlés szerint bors ízlés szerint majoranna ízlés szerint 25 ml fehérbor (száraz) 1 ek vaj (a forma kikenéséhez) Elkészítés Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztán elrendezzük. A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Sütés hőfoka: 200 °C Sütés módja: alul-felül sütés Sütés ideje: 20 perc (Via Nosalty )