Ugrás a fő tartalomra

Húsvéti bableves

Hozzávalók

  • 300 g tarkabab
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 l sonkafőző lé
  • 2 szál répa (kb. 250 g / 2 szál)
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 ek paprikakrém
  • 1 tk sűrített paradicsom
  • só, bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 400 g főtt sonka

A tálaláshoz

  • ½ fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 175 g tejföl

Elkészítés:

Az előző éjszakára beáztatott tarkababot egy lábasba tesszük az egészben hagyott, megpucolt hagymával, a petrezselyemmel és a fokhagymával, felöntjük a sonka főzőlevével, hogy jócskán ellepje, és elkezdjük főzni. 

Forrástól számítva 30 perc után hozzáadjuk a keresztben és hosszában is elfelezett répát és fehérrépát, a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot. 

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. 

Amikor kész, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, egyet forralunk rajta, és tálalunk. 

Tányérba szedjük a levest, megszórjuk a tetejét apró kockákra vágott lila hagymával és frissen aprított petrezselyemmel, majd kanalazunk rá egy kevés tejfölt. Friss kenyérrel fogyasztjuk. 

(Via Street Kitchen)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mexikói csirkés tészta

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 1 fej vöröshagyma 1 vörös bab konzerv 1 kukorica konzerv 6-7 szem koktélparadicsom 1 tk paradicsompüré 2 ek aprított petrezselyemzöld 2 gerezd fokhagyma 20 dkg gm rövid csőtészta 0,5 l alaplé 20 dkg reszelt sajt Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, cayenne bors,  őrölt kömény, chili Elkészítés: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és tetszőleges zsiradékon megpirítjuk. Mikor a csirkemell kifehéredett hozzáadjuk a hagymát, együtt pároljuk őket, majd mikor a hagyma megpárolódott mehet bele a lecsepegtetett bab, a kukorica, a felnegyedelt paradicsom, a paradicsompüré, a petrezselyemzöld, a reszelt fokhagyma, a fűszerek. Összeforgatjuk, beletesszük a tésztát, felöntjük az alaplével és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük a tésztát. Forrás és fotó: Gastrohobbi

Falusi csirke raguleves

"A jó csirkeragu leves lényege a hozzávalókban rejlik. Igyekezzünk mindig piacon, háztáji baromfit vásárolni. A másik fontos dolog hogy a csirke minden részét főzzük bele a levesbe, ha van, amit nem szeretünk, azt később még kivehetjük, de az íze legalább benne lesz! A csirke minden egyes részének más és más az íze. A nyakban, farhátban, szívben, szárnyban sokkal több és finomabb íz található, mint az ötször drágább mellben. Legjobb, ha egy egész csirkét szétdarabolunk, és azt főzzük a levesbe." - írja a receptet megosztó Varga Gábor. Hozzávalók 6 adagra: 1.5 kg egész csirke 2 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 2 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb) 1 db zellergumó (nyers) 4 szem burgonya 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika 100 g zöldborsó 100 g zöldbab só 2 evőkanál libazsír 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 L víz 1 teáskanál feketebors (egész) A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A b

Amszterdami húsos metélt

Hozzávalók 125 g tészta (szélesmetélt) 100 g sajt (reszelt) 300 g sertés szűzpecsenye 50 g sonka 20 g vaj 125 ml főzőtejszín 50 ml alaplé só ízlés szerint bors ízlés szerint majoranna ízlés szerint 25 ml fehérbor (száraz) 1 ek vaj (a forma kikenéséhez) Elkészítés Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztán elrendezzük. A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Sütés hőfoka: 200 °C Sütés módja: alul-felül sütés Sütés ideje: 20 perc (Via Nosalty )