Ugrás a fő tartalomra

Fűszeres sültkarfiol-saláta

Hozzávalók

  • 500 g karfiol
  • 250 g konzerv csicseriborsó
  • só, bors
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 1 ½ tk római kömény
  • 1 tk fokhagymapor
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • ½ csokor kapor
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 mk citromlé

Elkészítés:

A fűszeres sültkarfiol-saláta elkészítéséhez először a karfiolt rózsáira szedjük, és egy sütőpapíros tepsire rakjuk.

A csicseriborsót leszűrjük, átmossuk, és lecsepegtetjük, majd a karfiol mellé öntjük. 

Sózzuk, borsozzuk, mehet rá a pirospaprika, a római kömény, a fokhagymapor és az olívaolaj, majd az egészet alaposan átforgatjuk, hogy minden csicseriborsószemet és karfiolrózsát bevonjon az olajos fűszer.

200 fokos sütőbe toljuk kb. 25 percre, amíg szépen megpirulnak a zöldségek, majd hagyjuk őket kihűlni. 

Mikor kihűltek, összekeverjük durvára vágott petrezselyemmel és kaporral, egy tálra szedjük őket, megszórjuk kevés sóval, borssal, és meglocsoljuk fokhagymaporral elkevert joghurttal. 

Mehet rá pár csepp citromlé, és már kész is vagyunk!

(Street Kitchen)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mexikói csirkés tészta

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 1 fej vöröshagyma 1 vörös bab konzerv 1 kukorica konzerv 6-7 szem koktélparadicsom 1 tk paradicsompüré 2 ek aprított petrezselyemzöld 2 gerezd fokhagyma 20 dkg gm rövid csőtészta 0,5 l alaplé 20 dkg reszelt sajt Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, cayenne bors,  őrölt kömény, chili Elkészítés: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és tetszőleges zsiradékon megpirítjuk. Mikor a csirkemell kifehéredett hozzáadjuk a hagymát, együtt pároljuk őket, majd mikor a hagyma megpárolódott mehet bele a lecsepegtetett bab, a kukorica, a felnegyedelt paradicsom, a paradicsompüré, a petrezselyemzöld, a reszelt fokhagyma, a fűszerek. Összeforgatjuk, beletesszük a tésztát, felöntjük az alaplével és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük a tésztát. Forrás és fotó: Gastrohobbi

Falusi csirke raguleves

"A jó csirkeragu leves lényege a hozzávalókban rejlik. Igyekezzünk mindig piacon, háztáji baromfit vásárolni. A másik fontos dolog hogy a csirke minden részét főzzük bele a levesbe, ha van, amit nem szeretünk, azt később még kivehetjük, de az íze legalább benne lesz! A csirke minden egyes részének más és más az íze. A nyakban, farhátban, szívben, szárnyban sokkal több és finomabb íz található, mint az ötször drágább mellben. Legjobb, ha egy egész csirkét szétdarabolunk, és azt főzzük a levesbe." - írja a receptet megosztó Varga Gábor. Hozzávalók 6 adagra: 1.5 kg egész csirke 2 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 2 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb) 1 db zellergumó (nyers) 4 szem burgonya 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika 100 g zöldborsó 100 g zöldbab só 2 evőkanál libazsír 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 L víz 1 teáskanál feketebors (egész) A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A b

Amszterdami húsos metélt

Hozzávalók 125 g tészta (szélesmetélt) 100 g sajt (reszelt) 300 g sertés szűzpecsenye 50 g sonka 20 g vaj 125 ml főzőtejszín 50 ml alaplé só ízlés szerint bors ízlés szerint majoranna ízlés szerint 25 ml fehérbor (száraz) 1 ek vaj (a forma kikenéséhez) Elkészítés Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztán elrendezzük. A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Sütés hőfoka: 200 °C Sütés módja: alul-felül sütés Sütés ideje: 20 perc (Via Nosalty )