![]() |
Fotó: Streetkitchen |
- 400 g brokkoli (szárral együtt)
- 20 g vaj
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 600 ml víz
- 1 tk friss citromlé
- 1 tk keményítő (elhagyható)
- A tálaláshoz
- rántott sajt vagy tojás
Elkészítés:
Az egyszerű brokkolifőzelékhez először is a brokkolit rózsáira szedjük, 200 g-ot félrerakunk belőle későbbre, a szárát pedig apróra vágjuk.
A vajat felmelegítjük, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd rárakjuk a felaprított brokkoliszárat és a maradék rózsát.
Összeforgatjuk, majd felöntjük a vízzel, és puhára főzzük.
Leturmixoljuk, beletesszük a félretett rózsákat, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak, ez kb. 8-10 perc. Ekkorra már eléggé besűrűsödik, de ha szeretnétek, egy kis vízzel kikevert keményítővel is besűríthetitek.
Ízesítjük egy kis citromlével, ha kell rásózunk, és már tálalhatjuk is. Rántott sajttal a legjobb.
(Via Streetkitchen)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!