Ugrás a fő tartalomra

Cézár-saláta csirkemellel

Hozzávalók:

Saláta:

  • 1 tk füstölt paprikasó és bors ízlés szerint
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 ek mustár
  • 2 ek olívaolaj1 ek citromlé
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej római saláta, jégsaláta vagy fejes saláta

Öntet:

  • 2 dl tejföl
  • 4 ek majonéz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 tk cukorsó ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A fűszereket (füstölt paprika, só, bors, fokhagymapor) keverjük össze a mustárral, olívaolajjal és a citromlével.

A csirkemellet kenjük be alaposan a kikevert páccal, majd serpenyőben vagy grillsütőben mindkét oldalán süssük aranybarnára.

A megsült csirkemellet ízlés szerint vágjuk fel.

A salátát mossuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint, forgassuk egybe a csirkemelldarabokkal.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze, majd tálalásnál kínáljuk a saláta mellé a reszelt parmezánnal együtt

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a cézár-saláta csirkemellel receptje, lájkoljatok minket a Facebookon! További receptek a főoldalon!

(Via Sóbors)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mexikói csirkés tészta

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 1 fej vöröshagyma 1 vörös bab konzerv 1 kukorica konzerv 6-7 szem koktélparadicsom 1 tk paradicsompüré 2 ek aprított petrezselyemzöld 2 gerezd fokhagyma 20 dkg gm rövid csőtészta 0,5 l alaplé 20 dkg reszelt sajt Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, cayenne bors,  őrölt kömény, chili Elkészítés: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és tetszőleges zsiradékon megpirítjuk. Mikor a csirkemell kifehéredett hozzáadjuk a hagymát, együtt pároljuk őket, majd mikor a hagyma megpárolódott mehet bele a lecsepegtetett bab, a kukorica, a felnegyedelt paradicsom, a paradicsompüré, a petrezselyemzöld, a reszelt fokhagyma, a fűszerek. Összeforgatjuk, beletesszük a tésztát, felöntjük az alaplével és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük a tésztát. Forrás és fotó: Gastrohobbi

Falusi csirke raguleves

"A jó csirkeragu leves lényege a hozzávalókban rejlik. Igyekezzünk mindig piacon, háztáji baromfit vásárolni. A másik fontos dolog hogy a csirke minden részét főzzük bele a levesbe, ha van, amit nem szeretünk, azt később még kivehetjük, de az íze legalább benne lesz! A csirke minden egyes részének más és más az íze. A nyakban, farhátban, szívben, szárnyban sokkal több és finomabb íz található, mint az ötször drágább mellben. Legjobb, ha egy egész csirkét szétdarabolunk, és azt főzzük a levesbe." - írja a receptet megosztó Varga Gábor. Hozzávalók 6 adagra: 1.5 kg egész csirke 2 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 2 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb) 1 db zellergumó (nyers) 4 szem burgonya 1 evőkanál búzaliszt (BL55) 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika 100 g zöldborsó 100 g zöldbab só 2 evőkanál libazsír 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 L víz 1 teáskanál feketebors (egész) A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A b

Amszterdami húsos metélt

Hozzávalók 125 g tészta (szélesmetélt) 100 g sajt (reszelt) 300 g sertés szűzpecsenye 50 g sonka 20 g vaj 125 ml főzőtejszín 50 ml alaplé só ízlés szerint bors ízlés szerint majoranna ízlés szerint 25 ml fehérbor (száraz) 1 ek vaj (a forma kikenéséhez) Elkészítés Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztán elrendezzük. A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Sütés hőfoka: 200 °C Sütés módja: alul-felül sütés Sütés ideje: 20 perc (Via Nosalty )