Sárgaborsó leves

Hozzávalók

  • 40 dkg felesborsó (sárgaborsó)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • 2 szelet bacon
  • 4 szelet kenyér

Elkészítés

A sárgaborsót hideg vízben legalább 2 órán átáztatjuk.

Közben a hagymát kockára vágjuk.

A borsót a hagymával feltesszük főni úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a borsó felett legyen.

Forráskor kis lángra vesszük, puhára főzzük.

A bacont csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk,kenyérszeletekről levágjuk a héjat, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a bacont pirítottuk a kenyérszeleteket is megpirítjuk.

Botmixerrel a borsó egy részét pürésítjük.

Tálaláskor a levesre tesszük a pirított kenyeret, arra a pirított bacont.

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!