Hozzávalók
- 40 dkg felesborsó (sárgaborsó)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 db leveskocka
- 2 szelet bacon
- 4 szelet kenyér
Elkészítés
A sárgaborsót hideg vízben legalább 2 órán átáztatjuk.
Közben a hagymát kockára vágjuk.
A borsót a hagymával feltesszük főni úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a borsó felett legyen.
Forráskor kis lángra vesszük, puhára főzzük.
A bacont csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk,kenyérszeletekről levágjuk a héjat, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a bacont pirítottuk a kenyérszeleteket is megpirítjuk.
Botmixerrel a borsó egy részét pürésítjük.
Tálaláskor a levesre tesszük a pirított kenyeret, arra a pirított bacont.
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!