- 0.5 kiskanál currypor
- só
- 4 dl kókusztej
- 6 dl alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1 alma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 banán
Tetejére
- petrezselyem zöldje
- koriander
- csilipaprika
Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, rögtön meglocsoljuk citromlével. Néhány szeletet félreteszünk a tálaláshoz. Az almát megmossuk,
meghámozzuk, kiemeljük a csutkáját, a gyümölcshúst apró kockákra vágjuk.
Megpároljuk az olajon az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a banánt meg az almát, és rövid ideig együtt főzzük. Ekkor hozzáöntjük az alaplevet (vizet) és a kókusztejet, majd még 15 percig
főzzük. Sóval, curryvel ízesítjük. A kész levest botmixerrel áttörjük.
Csészékbe szedjük, tetejét a félretett banánkarikákkal, apróra vágott csilivel és koriander vagy petrezselyemlevéllel díszítjük.
(Via Vidék Íze)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!