Banánleves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók

  • 0.5 kiskanál currypor
  • 4 dl kókusztej
  • 6 dl alaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 banán

Tetejére

  • petrezselyem zöldje
  • koriander
  • csilipaprika

Elkészítés: 

A banánokat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, rögtön meglocsoljuk citromlével. Néhány szeletet félreteszünk a tálaláshoz. Az almát megmossuk,

meghámozzuk, kiemeljük a csutkáját, a gyümölcshúst apró kockákra vágjuk.

Megpároljuk az olajon az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a banánt meg az almát, és rövid ideig együtt főzzük. Ekkor hozzáöntjük az alaplevet (vizet) és a kókusztejet, majd még 15 percig

főzzük. Sóval, curryvel ízesítjük. A kész levest botmixerrel áttörjük.

Csészékbe szedjük, tetejét a félretett banánkarikákkal, apróra vágott csilivel és koriander vagy petrezselyemlevéllel díszítjük.

(Via Vidék Íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!