Fotó: Vidék íze |
- 1 citrom
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 szem kockacukor
- 1 dl kefír
- 1 sós uborka
- 1 evőkanál rizs
- majoránna
- egész bors
- só
- 40 dkg sertésoldalas
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg savanyú káposzta
Elkészítés:
A savanyú káposzta szálait deszkán kisebb darabokra vágjuk. A káposzta levét félre tesszük.
A kolozsvári szalonnát felaprítjuk, tepertőt készítünk belőle, azután kiszedjük a zsírból. A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a káposztát, és megdinszteljük. Ezután ráöntjük a káposztalevet, amit annyi vízzel egészítünk ki, hogy körülbelül 1,5 l levesünk legyen. Beletesszük a szalonna tepertőjét meg a kisebb darabokra vágott oldalast. Sózzuk, frissen őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Ha félig megfőtt, belefőzzük a megmosott rizst.
Mielőtt tálalnánk, hozzáadjuk a vékony csíkokra szelt uborkát, és 1-1 kockacukorral enyhítjük a savanykás ízét.
Végül a lisztet elkeverjük a kefirrel, és behabarjuk vele a levest.
Citromkarikákkal díszítve kínáljuk.
(Via Vidék íze)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!