Ukrán káposztaleves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 1 evőkanál liszt
  • 1-2 szem kockacukor
  • 1 dl kefír
  • 1 sós uborka
  • 1 evőkanál rizs
  • majoránna
  • egész bors
  • 40 dkg sertésoldalas
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg savanyú káposzta

Elkészítés:

A savanyú káposzta szálait deszkán kisebb darabokra vágjuk. A káposzta levét félre tesszük. 

A kolozsvári szalonnát felaprítjuk, tepertőt készítünk belőle, azután kiszedjük a zsírból. A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a káposztát, és megdinszteljük. Ezután ráöntjük a káposztalevet, amit annyi vízzel egészítünk ki, hogy körülbelül 1,5 l levesünk legyen. Beletesszük a szalonna tepertőjét meg a kisebb darabokra vágott oldalast. Sózzuk, frissen őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Ha félig megfőtt, belefőzzük a megmosott rizst.

Mielőtt tálalnánk, hozzáadjuk a vékony csíkokra szelt uborkát, és 1-1 kockacukorral enyhítjük a savanykás ízét.

Végül a lisztet elkeverjük a kefirrel, és behabarjuk vele a levest. 

Citromkarikákkal díszítve kínáljuk.

(Via Vidék íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!