Fotó: Cookpad |
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál gyömbér (friss, reszelt)
- 1 teáskanál barna cukor (por, vagy finom szemcséjű)
- 300 ml alaplé - csont
- 300 g sütőtök püré
- 1 kávéskanál curry (őrölt)
- 1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
- 1 mokkáskanál szerecsendió (őrölt)
- só
- bors - fekete (tört)
- 60 ml kókusztej
- 1 nagy teáskanál mogyoróvaj
Elkészítés
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon, a barnacukorral üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért.
Felöntjük a csontalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sütőtökpürét, és a fűszereket. Kb. 10 percig főzzük a levest, majd botmixerrel pürésítjük.
Hozzákeverjük a kókusztejet, és a mogyoróvajat. 2-3 percig még főzzük a levesünket.
Pirított tökmaggal megszórva tálaljuk az elkészült thai sütőtökkrémlevest.
(Via Cookpad)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!