Thai sütőtökkrémleves

Fotó: Cookpad
Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál gyömbér (friss, reszelt)
  • 1 teáskanál barna cukor (por, vagy finom szemcséjű)
  • 300 ml alaplé - csont
  • 300 g sütőtök püré
  • 1 kávéskanál curry (őrölt)
  • 1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
  • 1 mokkáskanál szerecsendió (őrölt)
  • bors - fekete (tört)
  • 60 ml kókusztej
  • 1 nagy teáskanál mogyoróvaj

Elkészítés

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon, a barnacukorral üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért.

Felöntjük a csontalaplével.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sütőtökpürét, és a fűszereket. Kb. 10 percig főzzük a levest, majd botmixerrel pürésítjük.

Hozzákeverjük a kókusztejet, és a mogyoróvajat. 2-3 percig még főzzük a levesünket.

Pirított tökmaggal megszórva tálaljuk az elkészült thai sütőtökkrémlevest.

(Via Cookpad)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!