Fotó: Bérczi Róbert/Cookpad |
Hozzávalók:
- 4 db fürtös uborka
- 1 l natúr joghurt, vagy aludt tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 30 ml olívaolaj
- 50 g dió
- ízlés szerint só
- 500 ml hideg (jeges) víz
Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat.
Az uborkát meghámozzuk, szára felőli (keserű) végéből kb. 2 cm-t levágunk. Az uborkát felcsíkozzuk, majd apróra felkockázzuk, lesózzuk. Kb. 10 percre félretesszük.
A fokhagymát összezúzzuk, egy lábosba tesszük. Hozzáöntjük a joghurtot, vizet, sózzuk, és egy habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a, finomra vágott kaprot, és az olívaolajat. Habverővel simára keverjük, és hozzáadjuk az uborkát.
Kb. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a leves jól lehűljön.
A diót durvára vágjuk.
A levest, a durvára vágott dióval, és friss kaporral, pár csepp olívaolajjal tálaljuk.
(Via Cookpad)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!