Tarator, hideg Bolgár uborkaleves

Fotó: Bérczi Róbert/Cookpad
Hozzávalók:

  • 4 db fürtös uborka
  • 1 l natúr joghurt, vagy aludt tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 30 ml olívaolaj
  • 50 g dió
  • ízlés szerint só
  • 500 ml hideg (jeges) víz

Elkészítés:

Előkészítjük a hozzávalókat.

Az uborkát meghámozzuk, szára felőli (keserű) végéből kb. 2 cm-t levágunk. Az uborkát felcsíkozzuk, majd apróra felkockázzuk, lesózzuk. Kb. 10 percre félretesszük.

A fokhagymát összezúzzuk, egy lábosba tesszük. Hozzáöntjük a joghurtot, vizet, sózzuk, és egy habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a, finomra vágott kaprot, és az olívaolajat. Habverővel simára keverjük, és hozzáadjuk az uborkát.

Kb. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a leves jól lehűljön.

A diót durvára vágjuk.

A levest, a durvára vágott dióval, és friss kaporral, pár csepp olívaolajjal tálaljuk.

(Via Cookpad)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!