Ugrás a fő tartalomra

Vaníliás barackos táska

Hozzávalók

  • 1 csomag kész leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg őszi- vagy sárgabarack
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás

Elkészítés:

Vaníliás pudingot főzünk a porból, de csak 4 dl tejet használunk hozzá, hogy jó sűrű legyen. Két evőkanál cukorral édesítjük. Időnként megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni. A barackokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk. A magot kiemeljük, a gyümölcs húsát kisebb kockákra vágjuk.

Kétharmad-egyharmad arányban elvágjuk a kinyújtott leveles tésztát. A nagyobbik darabot pizzavágóval több téglalapra vágjuk. A kisebbik téglalapot berácsozzuk a rácsozóval. Az alsó tésztalapokat vastagon megkenjük a pudinggal, úgy, hogy a széleken 1-1 cm szabadon maradjon. Gazdagon megszórjuk a barackkockákkal.

A megpakolt téglalapok széleit bekenjük a felvert tojással. A berácsozott tésztát kézzel kicsit széthúzzuk, formára vágjuk, ráhelyezzük a megtöltött alapra, s jól összenyomkodjuk a széleket. Sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk a csomagokat, a tetejüket megkenjük felvert tojással. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pirosra sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk kevés porcukorral.

(Via Vidék íze)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bakonyi betyárleves

"Számomra a jó leves olyan, amiben megáll a kanál. :) Ez a bakonyi betyárleves recept teljesen megfelel ennek a kritériumnak, ráadásul nagyon finom is. Egy szelet ropogós fehér kenyérrel mennyei fogás." - írja Alajuli, a recept megosztója. Hozzávalók 6 adagra A leveshez 1 evőkanál sertészsír 60 g szalonna (füstölt) 1 nagy fej vöröshagyma 4 teáskanál só 4 csipet fehérbors (őrölt) 500 g sertéscomb 1 db paradicsom 1 db TV paprika 2 evőkanál fűszerpaprika 300 ml víz (hideg) 250 g sárgarépa 150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa 200 g gomba - csiperke/sampion 1 csokor petrezselyemzöld 1700 ml víz 200 ml tejföl (20%-os) 1 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55) 1 csokor kapor (friss) A csipetkéhez 100 g búzaliszt (BL55) 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű) 2 csipet só A zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a falatnyi kockára vágott sertés húst, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk

Lacipecsenye

Hozzávalók A húshoz 700 g sertéstarja 1 teáskanál adalékmentes só 7 csipet fehérbors (őrölt) A páchoz 2 evőkanál sertészsír 1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt) 2 gerezd fokhagyma A sütéshez 350 g sertészsír 1 nagy fej vöröshagyma 8 gerezd fokhagyma Elkészítés A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük. A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak. Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni. Frissen tálaljuk az elkészült Lacipecsenyét, tetszőleges körettel tálaljuk. (Via Cookpad )

Nagyon szaftos resztelt máj

Hozzávalók 500 g csirkemáj 20 ml olaj 200 g vöröshagyma 1 púpozott tk paradicsompüré 4 gerezd fokhagyma ½ tk őrölt kömény 2 tk majoranna ½ tk bors 1 csapott tk só 1 csapott ek pirospaprika 1 ek keményítő 2 dl víz Elkészítés Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és a paradicsomos alaphoz adjuk.  A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a májat és pirítani kezdjük. Az egészet megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, majorannával, sóval és borssal. Miután a májat lepirítottuk, hozzáadjuk a keményítőt, a vizet és az egészet összeforgatjuk. Kb. 5-10 percen keresztül főzzük, majd végül főtt burgonyával tálaljuk. (Via Streetkitchen )