Túrótorta egzotikus gyümölcsökkel

Hozzávalók:

AZ ALAPHOZ:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt

A KRÉMHEZ:

  • 25 dkg krémes túró
  • 10 dkg krémsajt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

A TETEJÉRE:

  • 1 doboz egzotikus gyümölcskonzerv
  • ostyarudak

Elkészítés:

Egy keverőtálba ütjük a négy egész tojást, hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverővel, maximális fokozaton öt percig verjük, ezalatt szépen ki fog fehéredni, és jól megnő a tömege. Fakanállal eloszlatjuk benne a lisztet.

Egy kerek, 24 centiméter átmérőjű tortaforma aljába papírt szabunk, belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen hidegre hűlni.

Kikavarjuk a túrót a krémsajttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínből kemény habot verünk, és beledolgozzuk a túrós, édes krémbe.

A kihűlt piskótát visszarakjuk a kapcsos tortaformába. Rákanalazzuk a krémet, elsimítjuk, és a hűtőszekrényben tároljuk. Fogyasztás előtt a konzervet leszűrjük, a gyümölcsöt elosztjuk a torta tetején, majd pár ostyarúddal díszítjük.

(Via Vidék íze)