Hozzávalók:
AZ ALAPHOZ:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
A KRÉMHEZ:
- 25 dkg krémes túró
- 10 dkg krémsajt
- 20 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
A TETEJÉRE:
- 1 doboz egzotikus gyümölcskonzerv
- ostyarudak
Elkészítés:
Egy keverőtálba ütjük a négy egész tojást, hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverővel, maximális fokozaton öt percig verjük, ezalatt szépen ki fog fehéredni, és jól megnő a tömege. Fakanállal eloszlatjuk benne a lisztet.
Egy kerek, 24 centiméter átmérőjű tortaforma aljába papírt szabunk, belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen hidegre hűlni.
Kikavarjuk a túrót a krémsajttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínből kemény habot verünk, és beledolgozzuk a túrós, édes krémbe.
A kihűlt piskótát visszarakjuk a kapcsos tortaformába. Rákanalazzuk a krémet, elsimítjuk, és a hűtőszekrényben tároljuk. Fogyasztás előtt a konzervet leszűrjük, a gyümölcsöt elosztjuk a torta tetején, majd pár ostyarúddal díszítjük.
(Via Vidék íze)