Tepsis mustáros tarja krumplival

Hozzávalók

  • 6 ek mustár
  • 2 ek étolaj
  • bors
  • 4 szelet tarja
  • 80 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A mustárt összekeverjük az olajjal, sóval, borssal majd beletesszük a tarjaszeleteket és átforgatjuk, hogy mindenhol átjárja a pác a húst. A tálat lefedve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük a húst.

A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, karikára vágjuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, elterítjük benne a krumplit, megszórjuk a hagymakarikával, és elhelyezzük rajta a hússzeleteket.

A tetejére fokhagymaszeleteket rakunk, végül 1 dl vizet öntünk a húsra, és a tepsit lefedjük alufóliával.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Lefedve 30-40 percig sütjük, majd kb. 15-20 percig fólia nélkül pirítjuk.

(Via Mindmegette)