Hozzávalók:
- egész bors
- 1 csokor tárkony
- 1.5 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg leveszöldség
- 3-4 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 konyhakész nyúl
- só
- 1 citrom leve
A nyulat feldaraboljuk, leforrázzuk, hideg vízzel jól átmossuk, majd félreteszünk egy combot vagy lapockát.
A cukrot kevés olajon világossárgára pirítjuk, majd hozzátesszük a megtisztított, karikára vagy hasábokra vágott leveszöldség felét és a leforrázott nyúlhúst. Fűszerezzük, majd forgatva rövid ideig pirítjuk.
Ezután ráöntünk 1,5-2 liter hideg vizet, és takaréklángon másfél óráig főzzük.
Egy másik edényben, a maradék olajon feltesszük a tűzre a combot – vagy lapockát –, a finomra vágott vöröshagymát és a megmaradt zöldséget.
Amikor már megfelelően megpirultak, beletesszük a közben elkészült, leszűrt nyúllevesbe, és együtt puhára főzzük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott tárkonyt – ha nincs, akkor a szárítottat –, sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével ízlés szerint enyhén savanykásra ízesítjük, és összeforraljuk.
Forrón tálaljuk, citromkarikával, friss tárkonnyal díszítjük.
(Via Vidék íze)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: