Tárkonyos nyúlleves

Hozzávalók:

  • egész bors
  • 1 csokor tárkony
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg leveszöldség
  • 3-4 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 konyhakész nyúl
  • 1 citrom leve

Fotó: Vidék íze
Elkészítés:

A nyulat feldaraboljuk, leforrázzuk, hideg vízzel jól átmossuk, majd félreteszünk egy combot vagy lapockát. 

A cukrot kevés olajon világossárgára pirítjuk, majd hozzátesszük a megtisztított, karikára vagy hasábokra vágott leveszöldség felét és a leforrázott nyúlhúst. Fűszerezzük, majd forgatva rövid ideig pirítjuk. 

Ezután ráöntünk 1,5-2 liter hideg vizet, és takaréklángon másfél óráig főzzük. 

Egy másik edényben, a maradék olajon feltesszük a tűzre a combot – vagy lapockát –, a finomra vágott vöröshagymát és a megmaradt zöldséget. 

Amikor már megfelelően megpirultak, beletesszük a közben elkészült, leszűrt nyúllevesbe, és együtt puhára főzzük. 

Hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott tárkonyt – ha nincs, akkor a szárítottat –, sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével ízlés szerint enyhén savanykásra ízesítjük, és összeforraljuk. 

Forrón tálaljuk, citromkarikával, friss tárkonnyal díszítjük.

(Via Vidék íze)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: