Székely leves

Hozzávalók

  • 25 dkg zöldbab
  • 1 csokor zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 csipet pirospaprika
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zellergumó
  • 1 fehérrépa
  • 1 sárgarépa
  • őrölt bors
  • 50 dkg marhalábszár

Elkészítés

Megmossuk és kockákra vágjuk a lábszárat, azután 2 liter vízben sóval és borssal ízesítve majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt sárga- és fehérrépát, zellert, fokhagymát, valamint a zöldbabot.

Amikor a hús és a zöldségek is puhára főttek, a zsiradékból meg a lisztből rántást készítünk, meghintjük

pirospaprikával, és besűrítjük vele a levest.

Hozzáadjuk a petrezselyem és a zeller finomra vágott zöldjét, és még egyszer kiforraljuk. Tejföllel, csípős paprikával és házi parasztkenyérrel tálaljuk.

(Via Vidék íze)