Hozzávalók
- 25 dkg zöldbab
- 1 csokor zellerlevél
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 csipet pirospaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zellergumó
- 1 fehérrépa
- 1 sárgarépa
- őrölt bors
- só
- 50 dkg marhalábszár
Elkészítés
Megmossuk és kockákra vágjuk a lábszárat, azután 2 liter vízben sóval és borssal ízesítve majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt sárga- és fehérrépát, zellert, fokhagymát, valamint a zöldbabot.
Amikor a hús és a zöldségek is puhára főttek, a zsiradékból meg a lisztből rántást készítünk, meghintjük
pirospaprikával, és besűrítjük vele a levest.
Hozzáadjuk a petrezselyem és a zeller finomra vágott zöldjét, és még egyszer kiforraljuk. Tejföllel, csípős paprikával és házi parasztkenyérrel tálaljuk.
(Via Vidék íze)