Hozzávalók
- 1 kg oldalas
- 1 kg burgonya
- 2 vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 5 dl sör
- 10 dkg sertészsír
- só
- bors
Elkészítés:
Egycsontos darabokra vágjuk az oldalast. Bedörzsöljük sóval és tört borssal. Berakjuk egy közepes méretű, kizsírozott tepsibe (akkora legyen a sütőedény, hogy legyen majd hely benne a krumplinak is). A vöröshagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a fokhagyma külső, piszkos leveleit leszedjük, majd keresztben elfelezzük. Mind a kétféle hagymát a hús közé dugdossuk. Meglocsoljuk a sörrel és a maradék olvasztott zsírral. Lefedjük, és egy éjszakát pácoljuk a hűtőszekrényben.
Másnap 180 fokos sütőbe toljuk. Közben a krumplit héjastul félig megfőzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Másfél óra sütés után kiveszszük a tepsit, levesszük róla a fóliát, belerakjuk a cikkekre vágott krumplit. Felemeljük a sütő hőmérsékletét, és addig sütjük, míg meg nem pirul az oldalas és a krumpli.
(Via Vidék íze)