- 1 db sertésszűz
- só
- bors
- 10 szelet bacon
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek méz
- 10 szelet szalonna
- 10 szelet szalonna
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a szűzpecsenyét lehártyázzuk, megmossuk és szárazra töröljük, majd sóval, borssal bedörzsöljük. A baconszeleteket egymást kissé fedve kiterítjük a munkalapon.
Sütőbe rakható serpenyőben vagy tűzálló tálban felhevítjük az olívaolajat, és a húst hirtelen körbepirítjuk. Ezután betekerjük a baconbe, megkenjük a mézzel és visszatesszük a serpenyőbe.
A húst az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig, és időnként meglocsoljuk a szafttal. Végül tálalás előtt 10 percet pihentetjük.
(Via Mindmegette)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!