Sertésszűz mézes baconköntösben

Fotó: Midmegette
Hozzávalók:

  • 1 db sertésszűz
  • bors
  • 10 szelet bacon
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek méz
  • 10 szelet szalonna
  • 10 szelet szalonna

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a szűzpecsenyét lehártyázzuk, megmossuk és szárazra töröljük, majd sóval, borssal bedörzsöljük. A baconszeleteket egymást kissé fedve kiterítjük a munkalapon.

Sütőbe rakható serpenyőben vagy tűzálló tálban felhevítjük az olívaolajat, és a húst hirtelen körbepirítjuk. Ezután betekerjük a baconbe, megkenjük a mézzel és visszatesszük a serpenyőbe.

A húst az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig, és időnként meglocsoljuk a szafttal. Végül tálalás előtt 10 percet pihentetjük.

(Via Mindmegette)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!