Sertésraguleves kertész módra

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöldje
  • 1-2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 nagy marék sárga hüvelyű zöldbab
  • 1 nagy marék zöld hüvelyű zöldbab
  • 1 nagy marék zöldborsó
  • zsiradék
  • bors

Elkészítés

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a nagyobb kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, elkezdjük párolni. Hozzádobjuk az összevágott petrezselyem zöldjét is. Időnként ránézünk, ha szükséges, mindig kevés vizet öntünk alá.

Ha már majdnem kész a hús, akkor kezdjük hozzáadni a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, puhulási sorrendben. Először a gyökérzöldségeket, utána a zöldbabot, végül a zöldborsót. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy jó sűrű, tartalmas levest kapjunk. Megkóstoljuk, a szükséges mértékben ízesítjük ismét sóval és borssal. Addig főzzük, míg minden meg nem puhul a levesben.

(Via Vidék íze)