Hozzávalók
- 60 dkg sertéslapocka
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem zöldje
- 1-2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 nagy marék sárga hüvelyű zöldbab
- 1 nagy marék zöld hüvelyű zöldbab
- 1 nagy marék zöldborsó
- zsiradék
- só
- bors
Elkészítés
Finomra vágjuk a vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a nagyobb kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, elkezdjük párolni. Hozzádobjuk az összevágott petrezselyem zöldjét is. Időnként ránézünk, ha szükséges, mindig kevés vizet öntünk alá.
Ha már majdnem kész a hús, akkor kezdjük hozzáadni a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, puhulási sorrendben. Először a gyökérzöldségeket, utána a zöldbabot, végül a zöldborsót. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy jó sűrű, tartalmas levest kapjunk. Megkóstoljuk, a szükséges mértékben ízesítjük ismét sóval és borssal. Addig főzzük, míg minden meg nem puhul a levesben.
(Via Vidék íze)