Sajtszószos gomba baconnel

Fotó: Mindmegette
Hozzávalók

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 50 dkg barna csiperke
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg bacon
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ág friss kakukkfű
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg Mascarpone
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • bors

Elkészítés

A bacont megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben (wokban pl.). Ha ezzel megvagyunk, kivesszük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon megsütjük a gombákat. Ha levet ereszt, hagyjuk elfőni, majd később ráöntjük a bort is. Sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a kakukkfűvet, az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a mascarponét a sajtokkal együtt. 2-3 percig hagyjuk rotyogni, aztán visszatesszük a bacont a sajtszószos gomba tetejére, végül pedig friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

(Via Mindmegette)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: