- 50 dkg csiperke gomba
- 50 dkg barna csiperke
- 5 dkg vaj
- 10 dkg bacon
- 1 dl száraz fehérbor
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 ág friss kakukkfű
- 2 dl tejszín
- 10 dkg Mascarpone
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- bors
Elkészítés
A bacont megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben (wokban pl.). Ha ezzel megvagyunk, kivesszük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megsütjük a gombákat. Ha levet ereszt, hagyjuk elfőni, majd később ráöntjük a bort is. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a kakukkfűvet, az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a mascarponét a sajtokkal együtt. 2-3 percig hagyjuk rotyogni, aztán visszatesszük a bacont a sajtszószos gomba tetejére, végül pedig friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
(Via Mindmegette)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: